Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ - Παρών και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος στην εκδήλωση

 Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου έκλεισε ένα
σύνολο δράσεων με αφορμή το προσφυγικό και την υποδοχή των προσφυγόπουλων από το κέντρο υποδοχής του Σκαραμαγκά, στα σχολεία του Χαϊδαρίου.
Η Εκδήλωση- Ενημέρωση για το προσφυγικό με θέμα: "ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ" είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί την εκδήλωση τίμησε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος. Τίτλος της εκδήλωσης με τις υψηλές ήταν «Ο διάλογος των πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά».

«Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου. Και εύχομαι και ελπίζω πραγματικά να’ χα την τύχη, μια μέρα πολύ σύντομα, να μπορούσα να πάρω τους συμμαθητές σας τους Έλληνες, όταν πια θα έχετε γυρίσει στα σπίτια σας, και εκεί να σας δούμε να ξαναχτίζετε την δική σας πατρίδα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κλείνοντας τον χαιρετισμό του. «Ο διάλογος των πολιτισμών μπορεί να τα καταφέρει πολλά, γιατί κάθε πραγματικός πολιτισμός πρέπει να υπερασπίζεται τον Άνθρωπο και την Ειρήνη».
Στην εκδήλωση μίλησαν:
ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος,
ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος,
ο κ. Σπύρος Μερκούρης,
ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιγνάτιος Καράμηνας.





Σύσσωμο το το Χαϊδάρι έδωσε το παρών. Πολύ μικρή η αίθουσα για τέτοιας κλίμακας εκδήλωση .


Αλλά και εκτός από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βιτσα, την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αθήνας Τζιόκα Σπύρο,τον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Θ. Σχινά, η Δυτική Αθήνα έδωσε το παρόν με τους Δημάρχους Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα και Αγ. Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη.
και τους φορείς του Δήμου Χαϊδαρίου που συνυπογράψει το κάλεσμα για την εκδήλωση:
Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο κ. Σπύρος Μερκούρης.
Εντυπωσιακή η προσέλευση των εκπαιδευτικών ...
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία από τους "Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου" με τον επικεφαλής Θοδωρή Σπηλιόπουλο.
Μαθητές από τα σχολεία της περιοχής τραγούδησαν και μίλησαν για τις πανανθρώπινες αξίες της φιλίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης.
Επίσης όλος σχεδόν ο χώρος είχε σε ταμπλό ζωγραφιές των μαθητών με θέματα:την ειρήνη, τη φιλία, την προσφυγιά.....

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο με αποσπάσματα των ομιλιών στο παρακάτω συνδέσμο:

https://www.facebook.com/politeshaidari/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου