Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Βαγγέλης Ντηνιακός: Η πραγματική αγάπη για το Χαϊδάρι το μοναδικό κριτήριο για να έρθουμε όλοι κοντά.




Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου,


προκειμένου να παρακολουθήσει την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Χαϊδάρι Ξανά» και να στηρίξει με την παρουσία του το έργο της παράταξης του Βαγγέλη Ντηνιακού.


Παρών επίσης έδωσαν μεταξύ άλλων πρώην μέλη και στελέχη άλλων παρατάξεων, πρόεδροι από πολλούς εθνικοτοπικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης, αλλά και πολλοί γνωστοί από τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες τους Χαϊδαριώτες.


Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Ντηνιακός έκανε απολογισμό της δράσης για τα δυόμισι και πλέον χρόνια που ο συνδυασμός αγωνίζεται και παλεύει για την καλυτέρευση της ζωής στο Χαϊδάρι.


«Είμαστε λοιπόν πιστοί στις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις μας που δώσαμε σε τούτη εδώ την αίθουσα, 12 μήνες πριν. Μεταξύ άλλων είχαμε παρουσιάσει πέρυσι, εδώ, τις προτάσεις μας και τις ενέργειες μας και για τα 3 μεγάλα οραματικά σχέδια για το Χαϊδάρι μας. Το Στρατόπεδο , Το Μετρό και την Ακτή Σκαραμαγκά, καθώς και την υλοποίηση του Haidari-Agenda, της ψηφιακής και αναλογικής πλατφόρμας που δίνει φωνή στους δημότες να εκφράζουν τα προβλήματα αλλά και τις δικές τους προτάσεις για την πόλη. Σήμερα είμαστε εδώ μεταξύ άλλων για να σας παρουσιάσουμε τις συνεχείς προσπάθειες μας για την υλοποίηση των μεγάλων αυτών στόχων για την πόλη μας».


Συνέχισε λέγοντας πως δυστυχώς βιώνουμε τον 7ο χρόνο μίας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης με αρνητικές συνέπειες για όλους. Επισήμανε πως οι ευθύνες τόσο των παλαιότερων κυβερνήσεων όσο και των σημερινών είναι μεγάλες, χωρίς βέβαια να αποκλείονται ως συνυπεύθυνοι οι «ξένοι» θεσμοί, τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πολιτικά όργανα, τα οποία έχουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες, τονίζοντας ότι επιτέλους θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αρνητική πορεία της χώρας.





Ενέργειες της παράταξης για να κηρυχθεί το στρατόπεδο ως ιστορικός τόπος


Για την κήρυξη του στρατοπέδου ως ιστορικού τόπου ο Βαγγέλης Ντηνιακός είπε πως μετά την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ομόφωνη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που προέκυψαν με πρωτοβουλία της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» υπέβαλε σχετικό αίτημα στην Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού που βάσει της νομοθεσίας είναι αρμόδια να εισαγάγει το θέμα ώστε η Κεντρική Εξουσία, εάν έχει όντως τη βούληση όπως λέει όλα αυτά τα χρόνια, να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.


Ταυτόχρονα κοινοποίησε το ίδιο αίτημα στον Υπουργό Πολιτισμού και στη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού και αναλόγως της απάντησης τους θα διαμορφωθούν και οι επόμενες ενέργειες του συνδυασμού.Μάλιστα ο ΑΣΔΑ διαμέσου του Προέδρου του και δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη σε πρόσφατη συνάντησή, δήλωσε ότι θα είναι συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός συνέχισε διερωτώμενος ποιες είναι οι κινήσεις που έκανε η δημοτική αρχή, μετά την επιτυχή αυτή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη στιγμή που έχει περάσει ένας χρόνος από τότε, ενώ τόνισε ότι θα έπρεπε ήδη ο Δήμος να έχει αποστείλει ανάλογο αίτημα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος με την κεντρική εξουσία και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.





Ενέργειες της παράταξης για την προέκταση του ΜΕΤΡΟ προς το Χαϊδάρι


Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο συνδυασμός για την προέκταση της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ προς το Χαϊδάρι μέσω της λεωφόρου Αθηνών.


Τόνισε πως είναι κρίσιμο να αναδειχθεί η ανάγκη, η προέκταση αυτή να έρθει προς τη Λεωφόρο Αθηνών και το Χαϊδάρι αντί να κατευθυνθεί σε άλλες περιοχές που τη διεκδικούν (η Καλλιθέα μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και το Μοσχάτο-μέσω της οδού Πειραιώς).


Στα πλαίσια αυτά τον περασμένο Νοέμβριο έγινε συνάντηση με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων κ. Αποστολόπουλο, καθώς η γραμμή θα διαπερνά σε κάθε περίπτωση τον Δήμο Αθηναίων, όπου τέθηκε το θέμα και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προκριθεί η λεωφόρος Αθηνών προς Χαϊδάρι έναντι των άλλων περιοχών.





Ενέργειες της παράταξης για την αξιοποίηση της Ακτής Σκαραμαγκά


Η απόδοση και η αξιοποίηση της προβλήτας 4 των ναυπηγείων αποτελεί τον τρίτο μεγάλο στόχο της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά». Ο Βαγγέλης Ντηνιακός επισήμανε πως η περυσινή πρότασή για την αξιοποίηση της ακτής Σκαραμαγκά προς όφελος όλων των Χαϊδαριωτών και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας συγκεκριμενοποιήθηκε με μία άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία αν υλοποιηθεί, μπορεί να γίνει η αφορμή για να αλλάξει το πρόσωπο ολόκληρης της Δυτικής Αττικής.


Έγιναν επαφές με υπηρεσιακά και πολιτικά πρόσωπα, με αρχικό στόχο την εξεύρεση χρηματοδότησης για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας. Για να ξεκινήσουν όμως οι διαδικασίες θα πρέπει αρχικά να λυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα. Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως ο χώρος θα παραχωρηθεί στο Δήμο, όταν θα αποχωρήσουν οι πρόσφυγες.





Ο Βαγγέλης Ντηνιακός επισήμανε πως ο Μιχάλης Σελέκος υιοθέτησε αυτή την αόριστη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ενώ δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για να καταλάβει ότι μία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μπορεί να γίνει και πριν από την όποια αποχώρηση αυτού που κάνει χρήση της έκτασης.


Αυτό δυστυχώς δείχνει το μέγεθος της οκνηρίας, το μέγεθος της αποτυχίας και της ανικανότητας αυτής της δημοτικής αρχής για να κυνηγήσουν μεγάλα και σημαντικά έργα για την πόλη.


Πρόσθεσε πως το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε η διοίκηση Σελέκου είναι αντίθετο με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα-βασική πηγή χρηματοδότησης ενός τέτοιου έργου, και αυτός ίσως είναι ένας μεγάλος λόγος που η δημοτική αρχή δεν παίρνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες.


Σε αυτό το σημείο ο Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε πως η παράταξη του στάθηκε αλληλέγγυα στο ζήτημα των προσφύγων και φυσικά στο αυτονόητο θέμα της εκπαίδευσης των μικρών παιδιών, ωστόσο επισήμανε πως οι αρμόδιοι δεν πρέπει να ξεχνάνε τις υποσχέσεις περί προσωρινής εγκατάστασης αλλά και την προφανή ακαταλληλότητα του χώρου.





Πρόταση της παράταξης για την δημιουργία θέσεων εργασίας


Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σημαντική πρόταση που η παράταξη υπέβαλλε στο δημοτικό συμβούλιο για την εργασιακή απασχόληση των αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης.


Η πρόταση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο περιελάμβανε οργάνωση αυτεπιστασίας με εργασίες και έργα, για την αντιμετώπιση βασικών λειτουργικών αναγκών της πόλης και με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους Χαϊδαριώτες.


Ο Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε ότι επαναλαμβάνει δημόσια την πρόταση για ολόκληρη την Δυτική Αθήνα ζητώντας την στήριξη του ΑΣΔΑ και της περιφέρειας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι υπέρ της ενεργητικής αξιοπρεπούς διαβίωσης του ευάλωτου πληθυσμού και όχι της παθητικής επιδοματικής εξαθλίωσης τους.





Το Haidari-Agenda ακόμα πιο άμεσο και φιλικό


Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Βαγγέλης Ντηνιακός έκανε μία εκτενή αναφορά για την διαδικτυακή και αναλογική μορφή της πλατφόρμας Haidari-Agenda που συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας με σχεδόν 300 αιτήματα συμπολιτών μας.


Συνέχισε λέγοντας πως η επιτυχία της πλατφόρμας ξέφυγε από τα όρια του Χαϊδαρίου καθώς παρουσιάστηκε σε ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο στη Σύρο. Το επιστέγασμα όμως των προσπαθειών , τόνισε, ήρθε με την βράβευση στα Best City Awards.


Ακολούθησε η προβολή ενός video που καταγράφει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας και παρουσιάζεται μάλιστα στον κινηματογράφο «Άνοιξη»





Νέα συμπληρωματική εφαρμογή για το Haidari-Agenda


Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση μίας νέας συμπληρωματικής εφαρμογής της πλατφόρμας για ακόμα περισσότερες δυνατότητες χρήσης από τον κόσμο.


Η εφαρμογή αυτή κάνει πιο εύκολη την καταχώριση αιτημάτων στην ατζέντα αλλά παράλληλα παρέχει αυτόματα χρήσιμες πληροφορίες για το Χαϊδάρι, οι οποίες θα εμπλουτίζονται όσο περνάει ο καιρός.


Ενδεικτικά υπάρχουν πληροφορίες για τους συλλόγους της πόλης (εθνικοτοπικούς, αθλητικούς) κτλ, όπως επίσης και χρηστικές πληροφορίες για δρομολόγια των λεωφορείων, ο καιρός στην περιοχή, τα ζώδια και πολλά άλλα.


Κλείνοντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Ντηνιακός είπε πως ο ίδιος και η παράταξη του θα συνεχίσουν να δουλεύουν για το καλό της πόλης. Δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα συνεχίσουν να στέκονται αδιαπραγμάτευτα στην πολυσυλλεκτικότητα και την ανεξαρτησία της παράταξης.


Σε αυτή την προσπάθεια δεν ζήτησε απλά τη στήριξη του κόσμου, αλλά τους ζήτησε να σταθούν δίπλα του. Να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και τις δυνατότητές τους ξεπερνώντας ανούσιες αντιθέσεις. Να θέσουν ένα και μοναδικό κριτήριο. Την πραγματική αγάπη για το Χαϊδάρι. Έτσι όσα οραματίζονται θα μπορέσουν να τα πετύχουν.


Στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πίτας. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Ιγνάτιος, εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας. Ο ιερωμένος ευχήθηκε σε όλους υγεία και μακροημέρευση. Με τη σειρά του ο κ. Ντηνιακός έδωσε τις δικές του ευχές για υγεία και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά και θετική διάθεση που τη χρειαζόμαστε και την οποία πρέπει να μεταδίδουμε και στους γύρω μας.


Βασίλης Καρατζαφέρης: Ο συνδυασμός «Χαϊδάρι Ξανά» δουλεύει για να είναι έτοιμος


Το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Καρατζαφέρης ο οποίος τόνισε πως ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά και δίνει ώθηση στα μέλη του συνδυασμού να αγωνίζονται για μία καλύτερη πόλη.


Η σημερινή δημοτική αρχή δεν παράγει αποτελέσματα. Ακόμα και στις καθημερινές ανάγκες της πόλης υστερεί. Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε πως ο συνδυασμός με την στήριξη των δημοτών θα βρεθεί στο τιμόνι του δήμου τις προσεχείς εκλογές και συνέχισε λέγοντας πως ήδη τα μέλη της παράταξης δουλεύουν ώστε να είναι έτοιμοι, όταν εκλεγεί ο συνδυασμός, να μην σταθεί μόνο στα αυτονόητα που ούτως ή άλλος πρέπει να γίνονται, αλλά μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου, να υλοποιήσει τους μεγάλους οραματικούς στόχους που έχει για το Χαϊδάρι.





Δημήτρης Τσατσαμπάς: Η ελπίδα για την πόλη συνεχίζει να υπάρχει και μεγαλώνει


Τελευταίος μίλησε ο έτερος δημοτικός σύμβουλος και μέλος του συνδυασμού Δημήτρης Τσατσαμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα στην παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» και το Βαγγέλη Ντηνιακό και χαρακτήρισε την ομιλία του επικεφαλής ως πολύ μεστή και ουσιαστική.


Επισήμανε πως το περιεχόμενο της ομιλίας του και η ανταπόκριση του κόσμου στέλνουν το μήνυμα ότι η ελπίδα για την πόλη συνεχίζει να υπάρχει και μεγαλώνει. Συνέχισε λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια το Χαϊδάρι όχι μόνο έμεινε στάσιμο, αλλά δυστυχώς έχει πάει πίσω. Αντίθετα, γειτονικές πόλεις που παλιότερα ζήλευαν το Χαϊδάρι, τώρα το έχουν ξεπεράσει.


Γιατί όμως συνέβη αυτό;


Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έβαλε μπροστά το συμφέρον της πόλης αλλά το ιδιωτικό της όφελος και μάλιστα για αυτό έγινε αρνητικά γνωστή στο πανελλήνιο. Από την άλλη η σημερινή δημοτική αρχή βάζει μπροστά το κομματικό συμφέρον και ο απολογισμός του έργου της στο δήμο είναι μικρότερος από αυτόν της παράταξης μας ως αντιπολίτευση.


Η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» έχει ως μοναδικό στόχο το συλλογικό συμφέρον, δηλαδή το συμφέρον της πόλης και ο αγώνας που δίνει είναι για να δημιουργήσει υπεραξία για την πόλη, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων.





Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:


1. Ο Πρόεδρος της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου κ. Απόστολος Χριστοδουλάκης.


2. Ο Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Θρίαμβος» Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Θεοδοσιάδης.


3. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Καλογράνας.


4. Ο Πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής Α.με.Α Δυτικού τομέα κ. Διονύσης Γουράνιος.


5. Ο Πρόεδρος του συνδέσμου των Εν Ελλάδι Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου κ. Ιωάννης Βελέτζας και ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παναγιωτάτος.


6. Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Χαϊδαρίου κ. Σωτήρης Παπαϊώάννου.


7. Η Πρόεδρος του συλλόγου Πυργουσών Αττικής «Το Πυργί Χίου» κ. Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου.


8. Η πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Δάσους κ. Σοφία Δρίκου και κ. Χαρά Λεμονή.


9. Ο Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Πήγασος» κ. Πλάτων Δεσάντης.


10. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «Δωδωναίον Φως» κ. Δημήτρης Σούκης.


11. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Ιωάννης Κέντρης.


12. Η πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «ΑΣ Αχιλλέας Χαϊδαρίου» κ. Καλλιόπη Οικονόμου.


* Το φλουρί, που υπήρχε σε ένα από τα κομμάτια της πίτας που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους, αντιστοιχούσε σε μια υποτροφία προσφορά του μέλους της παράταξης κ. Γιώργου Μπίσδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου