Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Με χειροκρότημα και χαμόγελα υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα στο Χαϊδάρι


ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Το χειροκρότημα και τα χαμόγελα των ελληνόπουλων συμμαθητών τους, στην είσοδο του 5ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου του Χαϊδαρίου και 4ου Γυμνασίου, συγκίνησαν όσους βρέθηκαν έξω από τα κτίρια προκειμένου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά.
Συνολικά 120 παιδιά (40 σε κάθε σχολείο) πέρασαν σήμερα το κατώφλι των σχολείων για πρώτη φορά για να μάθουν την ελληνική και αγγλική γλώσσα αλλά και να διδαχθούν πληροφορική, γυμναστική, μαθηματικά και θεατρική αγωγή από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.

Δίπλα σε αυτά τα παιδιά, που έχουν βιώσει κακουχίες, πόλεμο και ένα μακρύ ταξίδι προσφυγιάς χωρίς όμως να χάσουν ούτε την ελπίδα τους ούτε το χαμόγελό τους, ο Δήμος Χαϊδαρίου. Στα σχολεία βρέθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο όπου συνόδευσαν τους «νέους» μαθητές και τους μοίρασαν σχολικά είδη. Μαζί με τη Δημοτική Αρχή και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης που έδωσε παιχνίδια στα προσφυγόπουλα.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τα ελληνόπουλα προς τα προσφυγόπουλα μέσα στα σχολεία, με θεατρική παράσταση και τραγούδια.

Αυτή η αλληλεγγύη ήταν και η έμπρακτη απόδειξη πως τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και το δηλητήριο που σπέρνει μια μειοψηφία στην περιοχή, δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο.
Μέσα σε κλίμα στοργής και ενθουσιασμού, οι εκπρόσωποι των φορέων υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στη δοκιμασία που έχουν περάσει αλλά και τη στήριξή τους στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή τους, με την παρακολούθηση του σχολείου.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου μοίρασε σε όλα τα παιδιά σχολικές τσάντες, βιβλία και σχολικά είδη και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε τα θερμά αισθήματα του ελληνικού λαού απέναντι στα προσφυγόπουλα.

Στις εκδηλώσεις υποδοχής καλούσαν και συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς:
Παράρτημα Χαϊδαρίου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χαϊδαρίου, Σωματείο Εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟ» νοσοκομείο, σωματείο εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, 
Παράρτημα Αιγάλεω -Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (μέλος ΟΓΕ), Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαϊδαρίου, Α.Ο. Θρίαμβος Χαϊδαρίου, Παλαίμαχοι Α.Ο. Θριάμβου Χαϊδαρίου, Α.Ο. Αστέρας Χαϊδαρίου, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Αθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας, Σύλλογος Ξιφασκίας Α.ΞΙ.Α., 
Σύλλογος Πυργουσών Αττικής, Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιού Δαφναίων Απόλλων, Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αφαίας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας, Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου, Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Φίλων της Φύσης, «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» και το Αλληλέγγυο Στέκι «Το Καπνισμένο Τσουκάλι».
Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου