Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Το «όραμα» της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη για το Περιστέρι


Μετά το Μπουρνάζι ήρθε η Βεάκη. Μετά την Βεάκη η πρώην 1η Παιδική Χαρά. Αμέσως προσεχώς
η Σοφοκλή Βενιζέλου και η Βάρναλη.
25 χρόνια τώρα η «βιομηχανία» της φτηνής νυκτερινής διασκέδασης μετακομίζει κατά καιρούς τις δραστηριότητές της από γειτονιά σε γειτονιά. 
Το έργο γνωστό και επαναλαμβανόμενο. 
Την αρχή την κάνει η … δημοτική μας αρχή με «έργα» που υποτίθεται πως γίνονται «για το καλό μας» : πεζοδρόμηση της Αγίας Παρασκευής, μετατροπή της Βεάκη σε ήπιας κυκλοφορίας, «βιοκλιματική ανάπλαση» (εδώ γελάνε) της πρώην 1ης παιδικής χαράς, τώρα στα σκαριά διαπλάτυνση πεζοδρομίων Σοφοκλή Βενιζέλου και Βάρναλη. 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των «έργων» ή ακόμα και ΠΡΙΝ από αυτήν όλως τυχαίως, ακολουθεί ένας εσμός μεγαλύτερων και μικρότερων «επιχειρηματιών» της νύχτας που δελεάζει ιδιοκτήτες ισογείων για αγορά ή ενοικίαση. 
Αφού αρχίσει η διαδικασία … «ανάπτυξης», επεμβαίνει πάλι η δημοτική αρχή ευνοώντας μια σειρά από παρανομίες – το κόλπο τετριμμένο πλέον : άδεια υποτίθεται «καφενείου», αίτηση στο διαμερισματικό συμβούλιο για «επέκταση ωραρίου μουσικής» και μετά λειτουργία ενός κανονικότατου κέντρου διασκέδασης με τα ντεσιμπέλ στο φουλ ως τα ξημερώματα. 
Τα «σύρματα» πέφτουν φυσικά και στο τοπικό ΑΤ που (κι αυτό όλως τυχαίως) ΠΟΤΕ δεν διαπιστώνει την ηχορρύπανση ούτε την υπόλοιπη σωρεία παρανομιών. 
Οι κάτοικοι αρχίζουν να διαμαρτύρονται, η δημοτική αρχή τους γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (στην καλύτερη περίπτωση) ή τους χαρακτηρίζει «ψεύτες», «υπερβολικούς», «υποκινούμενους» κλπ. 
Όταν αυτοί επιμένουν, τότε επεμβαίνουν κάποιοι από τους ίδιους τους «επιχειρηματίες» με απειλές, εκβιασμούς, αποστολές μπράβων κλπ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και τρομοκρατούν τους κατοίκους. 
Τελικά, ο φόβος νικά. 
Όσοι μπορέσουν ξεσπιτώνονται για να γλιτώσουν και όσοι μείνουν το βουλώνουν. 
Μόλις «σταθεροποιηθεί» η κατάσταση, έρχεται πάλι η δημοτική μας αρχή και αυξάνει στον θεό τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα. 
Οι όποιοι έντιμοι επαγγελματίες (κυρίως ντόπιοι) που δεν ήταν στο … «κόλπο», δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και συνήθως κλείνουν. 
Αντίθετα οι «μιλημένοι» (συνήθως ξενόφερτοι) – οι ίδιοι που χρησιμοποιούν τους μπράβους και τους εκβιασμούς – μένουν και επεκτείνονται, και αφού θεωρούν πως «πληρώνουν» αποθρασύνονται όλο και περισσότερο.
Χαρακτηριστικός είναι πρόσφατος διάλογος επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκαν πως από την γειτονιά της Βεάκη «κάποιοι κάτοικοι ωφελήθηκαν με τα ισόγεια και τόσο αυτοί όσο και οι υπόλοιποι που δεν ωφελήθηκαν έφυγαν να κατοικήσουν αλλού – αυτή είναι η πρόοδος, τι να κάνουμε…».
“Πρόοδος” λοιπόν κατά την δημοτική μας αρχή είναι ακριβώς ΑΥΤΟ : ο δήμος να εκτελεί με τα λεφτά των δημοτών «έργα» που στόχο έχουν εξ αρχής την προσέλκυση «επιχειρηματιών» της νύχτας, και μετά να ξεσπιτώνονται οι δημότες για να εισπράττει ο δήμος δημοτικά τέλη και να επεκτείνει τον ίδιο φαύλο κύκλο μπουρναζοποίησης σε όλο και περισσότερες γειτονιές. 
Βέβαια, για τους «πολύ ημέτερους» (όπως ο επιχειρηματίας των αναψυκτηρίων στο Άλσος και στην πρώην 1η παιδική χαρά) υπάρχουν και εναλλακτικά σενάρια – με απλά λόγια να τους φτιάχνει η δήμος με δημόσιο χρήμα όλον τον περιβάλλοντα χώρο και να βαφτίζει μετά την επιχείρησή τους «υπενοικιαζόμενο κυλικείο».
Αυτά γίνονται στα «μουλωχτά» ;
 Καθόλου, ίσα ίσα. Με τον γνωστό φαρισαϊσμό και την γνωστή διγλωσσία η δημοτική μας αρχή από την μια κατακεραυνώνει τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου (ποιος δεν θυμάται την υποτιθέμενη έκρηξη οργής του ίδιου του κ. Παχατουρίδη όταν η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου πρώτη είχε δημόσια επισημάνει τις καταστάσεις Τρούμπας που είχαν δημιουργηθεί στην Βεάκη με τους μπράβους και τις απειλές) όμως από την άλλη στο «άλλο» ακροατήριο σπεύδει να ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ αυτό που υποκριτικά διαψεύδει στα δημοτικά συμβούλια : η ίδια η δημοτική αρχή διαφημίζει από τώρα το σχεδιαζόμενο «έργο» στην Σοφοκλή Βενιζέλου ως μελλοντικό διασκεδαστήριο όπου πρέπει να έρχεται πελατεία από όλη την Αττική, η ίδια η δημοτική αρχή έκανε το ίδιο και με το πρόσφατο “street party” (από τα Lidl) στην Βεάκη.

Η δημοτική αρχή Παχατουρίδη λοιπόν αποδεικνύεται ο «καλύτερος μαθητής» της κεντρικής πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. 
«Έργα» με γνώμονα το κέρδος διάφορων «επιχειρηματιών» της νύχτας και της μέρας, δημιουργία συμπλέγματος συμφερόντων με συγκεκριμένους ιδιώτες, ξεσπίτωμα κατοίκων, εξοβελισμός ντόπιων έντιμων επαγγελματιών με κεντρικό στίγμα τον «αυτοχρηματοδοτούμενο επιχειρηματικό βιώσιμο δήμο». 
Και όλα αυτά μέσα από σωρεία καταγέλαστων παρανομιών και εύνοιας σε ημέτερους. 
Καθόλου τυχαίο που τόσο η προηγούμενη (Σγουρός) όσο και η σημερινή (Δούρου) περιφερειακή αρχή δίνουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΛΥΨΗ στον κ. Παχατουρίδη, και που το ίδιο κάνουν και οι αρμόδιοι υπουργοί νυν και πρώην. Αυτήν ακριβώς την μίζερη μνημονιακή πολιτική υπηρετούν και γι αυτό επιβραβεύουν τον καλύτερο μαθητή της.
Γίνεται λοιπόν φανερό ακόμα και σε όσους θεωρούν «επιτυχημένη» την δημοτική μας αρχή επειδή φτιάχνει πεζόδρομους και συντριβάνια, πως αμέσως προσεχώς ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ για να καμαρώνουν τους πεζόδρομους και τα συντριβάνια. 
Θα ξεσπιτώνονται αναγκαστικά καθώς η μπουρναζοποίηση θα επεκτείνεται (Σοφοκλή Βενιζέλου, Βάρναλη και έπεται συνέχεια) και θα μείνουν στο μισό Περιστέρι μόνο οι ξενόφερτοι «επιχειρηματίες», οι πελάτες τους «από όλη την Αττική» και οι μπράβοι τους.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτική η ανάγκη της αυτοοργάνωσης των κατοίκων. Με συνελεύσεις στις γειτονιές και ανοιχτές επιτροπές αγώνα. Που θα δεκδικούν το αυτονόητο – ανθρώπινες συνθήκες ζωής στις γειτονιές.
Γιατί ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ τώρα, πολύ σύντομα θα τις πάρουν άλλοι …

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 28/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου