Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Το Περιστέρι ενωμένο γιόρτασε τα 83 χρόνια Δήμος!



Το Περιστέρι ενωμένο γιόρτασε την επέτειο των 83 χρόνων ως Δήμος, τιμώντας τους διατελέσαντες εκλεγμένους Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου και την ιστορία του τόπου, το σύλλογο "Η Γενιά της Παράγκας".

Ήταν μια συγκινητική και ξεχωριστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου της πόλης, κατά την οποία, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τους Πρόεδρους: 
Στέφανο Πετράκη, Κώστα Ζερβάκη, Γιώργο Τζιβίσκο, Χρήστο Παπαζαχαρία, Σπύρο Τσεκρέκο, Γιώργο Τσικρίκα, Βασίλειο Λώλο, Αθανάσιο Τζούμα, Αναστάσιο Βλάσση, Αλέξη Σταυρούλια και Νεκταρία Ευσταθιάδου.
Ιδιαίτερα ενωτικός στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: 
"Ζούμε σε μία εποχή εντυπωσιακά ανησυχητική, σε παγκόσμια κλίμακα. Απέναντι σ’ αυτό, δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε μία θωρακισμένη ετοιμότητα. Όχι μόνο για τα προβλέψιμα ενδεχόμενα, αλλά κυρίως για τα απρόβλεπτα. Εδώ ακριβώς λοιπόν, η Περιστεριώτικη ενότητα και η τοπική συνεννόηση, απογειώνουν τη σημασία τους και τη συμβολή τους, ως δικλείδες ασφαλείας που έρχονται να παίξουν τον πιο κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο. Μακριά από το δηλητήριο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας".

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Δήμαρχος Περιστερίου υπογράμμισε, ότι: "Ειδικά σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες για τη χώρα μας εποχές και τις πολύ άδικες για τους πολίτες, τις εποχές της μνημονιακής ασφυξίας, εμείς, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, με αλληλεγγύη, με ανυπακοή – εκεί που πρέπει – και με δύναμη ψυχής που όλοι οι Περιστεριώτες κουβαλάμε στο αίμα μας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες. Γιατί, το Περιστέρι ξέρει να αγωνίζεται και να οραματίζεται! Γιατί το Περιστέρι έχει μέλλον!!! Και εμείς πάθος και δύναμη να το υπηρετούμε, με ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ με κριτήριο την πόλη και ΜΟΝΟ την πόλη"!

Αξέχαστες εικόνες από το παρελθόν και το παρόν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, μέσα από την προβολή ενός βίντεο με τίτλο «Περιστέρι: πορεία στο χρόνο» από την εποχή της προσφυγιάς μέχρι και το σήμερα της σύγχρονης πόλης.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο πρώην Δήμαρχος Θ. Δημητρακόπουλος, νυν και πρώην Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου