Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

1η διακρατική συνάντηση εργασίας προγράμματος Erasmus+ στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας η 1η  διακρατική
συνάντηση εργασίας του έργου με τίτλο : «Working together  for Roma inclusive education» στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ στο οποίο το σχολείο μετέχει ως εταίρος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η  ανταλλαγή εμπειριών, πρακτικών, εργαλείων και μεθόδων σχετικών με την εκπαίδευση παιδιών ΡΟΜΑ και όχι μόνο. Στο πλαίσιο του έργου θα διαμορφωθεί η σχετική μεθοδολογία για την επιλογή καλών πρακτικών και κατόπιν θα επιλεγούν τρεις από αυτές, ώστε να δοκιμαστούν πιλοτικά σε διαφορετικά κοινωνικο-οικονομικά πλαίσια.

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή έξι εταίρων από τρεις χώρες Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα.
Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα των παρισταμένων από τον Διευθυντή του σχολείου, κο Διονύσιο Βυθούλκα, και τον εκπρόσωπο της Bolt International Consulting, που είναι ο

Συντονιστής του έργου, κο Ιωάννη Παρχαρίδη και συνεχίστηκε με την παρουσίαση των εργασιών από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Τ
ην επόμενη ημέρα, οι εταίροι του προγράμματος επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης όπου και πραγματοποιήθηκε η 2η φάση της Ημερίδας με την παρουσίαση καλών πρακτικών από κάθε εταίρο ξεχωριστά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος, Γεώργιος Καπλάνης, αφού καλωσόρισε τους ξένους εταίρους  στο Δημαρχείο, αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσέγγιση του Δήμου σε θέματα κοινωνικής ένταξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή πρέπει να είναι σφαιρική, να αντιμετωπίζει τα ζητήματα από όλες τις πλευρές και να καταπολεμά τις διακρίσεις για να έχει επιτυχή αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου