Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

KKE: Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στο Περιστέρι - Η Τ. Ο. καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου


Έκκληση προς τους πολίτες του Περιστερίου να παλέψουν «ενάντια στο φασισμό και το σύστημα
που τον γεννά», απευθύνει η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ.

  • Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, εκδήλωση μίσους, μισανθρωπιάς που εκφράστηκε από μια ισχνή ρατσιστική μειοψηφία μελών και ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Επιδόθηκαν σε πρωτοφανείς εκφράσεις που προσβάλουν όχι μόνο την ιστορία του Περιστερίου, των προσφύγων παππούδων μας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Απόψεις όπως, «αυτά τα πράματα θα προαυλίζονται εκεί που προαυλίζεται το παιδί μου», «είναι εγκληματίες και κουβαλάν μαχαίρια», «θα κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και τις εικόνες για να κάνουν προσευχή», «θα ακουμπούν στο ίδιο θρανίο με τα παιδιά μου» είναι αισχρές εκφράσεις μίσους. Δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τους απογόνους του Άουσβιτς και του Νταχάου, από τους θαυμαστές του Χίτλερ.
  • Αυτό είναι το αληθινό τους πρόσωπο!
Οι φασίστες νόμισαν πως θα μπορούσαν να προπηλακίσουν τους Κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές της περιοχής, που ενημέρωναν τους γονείς για την υποδοχή των προσφυγόπουλων. Φυσικά δε τους πέρασε! Η αποδοχή του καλωσορίσματος από το μεγαλύτερο τμήμα των γονιών αλλά κυρίως η αποκάλυψη της κοινής αιτίας που δημιουργεί τη φτώχια μας και την προσφυγιά, τους έκανε να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο».Συνεχίζοντας το ΚΚΕ τονίζει: «Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά τι είναι ο φασισμός!
  • Είναι το πιο απεχθές πρόσωπο του καπιταλισμού!
Οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, είναι αυτοί που βγάζουν τη βρώμικη δουλειά του συστήματος. Καλούμε τους γονείς των σχολείων που έχουν καθοριστεί να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα, όπως και όλους τους εργαζόμενους του Περιστερίου να μην ανεχτούν το ρατσισμό και τη σαπίλα του.
  • Καλούμε τους γονείς να συναισθανθούν ότι έχουν και αυτοί ευθύνη για να μεγαλώσουν παιδιά που δε θα αισθάνονται μίσος για άλλους ανθρώπους επειδή έχουν άλλο χρώμα στο δέρμα, μιλάνε άλλη γλώσσα ή έχουν άλλη θρησκεία.
Αντίθετα, να μάθουν την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση, να ακούν τη γνώμη του άλλου και να έχουν το θάρρος της δικής τους γνώμης! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στον αληθινό εχθρό, τον καπιταλισμό.
Εργαζόμενοι και γονείς του Περιστερίου,

Υποδεχθείτε τα προσφυγόπουλα και παραδώστε μάθημα ανθρωπιάς, συμφιλίωσης και αλληλεγγύης.
Καλωσορίστε τα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης και υποδοχής την πρώτη μέρα που θα έρθουν!».

  • Eπίσης η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου του ΚΚΕ «καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου η οποία κάνει ότι μπορεί για να μη γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου.
Μάλιστα δε φτάνει το ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, επιπλέον όταν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές άρχισαν οι «νουθεσίες» σε συμβούλους της παράταξης της διοίκησης που είχαν υπογράψει το σχετικό κάλεσμα.
  • Σκοπός; Η απόσυρση των υπογραφών και η μη πραγματοποίηση του συμβουλίου. Επιχείρημα ; «Είμαστε δημοτική αρχή όλων των Περιστεριωτών και δεν πρέπει να σπέρνουμε διχόνοια»…
Τα σχόλια περιττεύουν….Τα παχιά λόγια της Δημοτικής Αρχής για «φιλανθρωπία» και για «ανθρωπιά» αποδεικνύονται κούφια…..
  • Η ανοχή στους φασίστες που σπέρνουν μίσος και δηλητήριο είναι συνενοχή.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Περιστερίου να βγάλουν συμπέρασματα από την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής. Να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα όπως αρμόζει στην εργατική – λαϊκή σύνθεση της περιοχής.
Κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου