Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ο Δήμος Αιγάλεω και τα αδέσποτα ζώα σχετικά με την απομάκρυνση των τριών “σπιτιών” σκύλων από δημόσιους χώρους

"Ως Διοίκηση υποχρεούμαστε και οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και να μεριμνούμε για τη δημόσια υγεία "
  Επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συκοφαντικές και ανακριβείς αναφορές στο διαδίκτυο,
σχετικά με τη συμπεριφορά της Διοίκησης του Δήμου μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας και κυρίως τους ζωόφιλους για τα εξής:
            Η ευαισθησία του Δήμου μας σ’ αυτό το θέμα αποδεικνύεται από την όλη δράση μας απέναντι στα αδέσποτα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και συγκεκριμένα:
  • Μόνο κατά το διάστημα του έτους 2016 μεριμνήσαμε μέσω του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά, του οποίου είμαστε μέλος, να προβούμε σε 34 εμβολιασμούς, 30 στειρώσεις, 48 περιθάλψεις και 37 ελέγχους επιθετικότητας σε σύνολο 121 περιπτώσεων αδέσποτων σκύλων (αναλυτικά στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

            Επειδή όμως ως Διοίκηση υποχρεούμαστε και οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και να μεριμνούμε για τη δημόσια υγεία, είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε δημόσιους χώρους να τοποθετούνται αυθαίρετες, χωρίς καμιά συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατασκευές για την “προστασία” των αδέσποτων.
  •             Στη συγκεκριμένη περίπτωση σχετικά με την απομάκρυνση των τριών “σπιτιών” σκύλων από δημόσιους χώρους στην περιοχή του Άνω Λιούμη, βεβαίως και κατανοούμε την ευαισθησία συμπολιτών μας να προστατευθούν αδέσποτα κατά τις ημέρες του παγετού, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μόνιμη εγκατάσταση αυτών και πιθανόν και άλλων σε δημόσιους χώρους. Και ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις να τα απομακρύνουν, αφού πέρασαν οι μέρες του παγετού και δεν υπήρξε ανταπόκριση, τότε μόνο προβήκαμε στην απομάκρυνσή τους.


            Δυστυχώς η αντίδρασή τους στην ενέργειά μας αυτή είναι αδικαιολόγητη, τόσο γιατί αποζημιώθηκαν για την καταστροφή των “σπιτιών” όσο και γιατί συμφωνήσαμε στη συνάντηση που έγινε, ότι ο Νόμος δεν επιτρέπει την τοποθέτηση κατασκευών σε δημόσιους χώρους και ο Δήμος αναλαμβάνει σε έκτακτες συνθήκες, μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, να τα μεταφέρει με ίδια μέσα σε προφυλαγμένο χώρο μετά από ειδοποίησή τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΣΤΟ DOGWAY.GR:

Μεταφορά από τον προσωπικό λογαριασμό της εκπαιδεύτριας Χριστιάννας  Ξένου-Αϊδινιώτου στο facebook : 


Πριν τα Χριστούγεννα, μια ομάδα φιλόζωων που αποτελείται απο 4-5 άτομα στο δήμο Αιγαλέου και συγκεκριμένα στην περιοχή Λιούμη, είχε φτιάξει με δικά της έξοδα 3 ξύλινα σπιτάκια για να προστατέψει τα 3 αδέσποτα που βρίσκονται εκεί απέναντι απο το My market. 

Το ένα σκυλί που βρίσκεται εκεί είναι ένα θυληκό ποιμενικό ηλικίας 11 ετών δισκίνιτο, ένα άλλο αγοράκι 5 ετών, ο Μάξ έπαθε υποθερμία απο το κρύο και το τρίτο 2 χρονών κοριτσάκι το οποίο κακοποιείτε καθημερινά με εκφοβισμό και ξύλο απο περαστικούς. 

Τα σπιτάκια είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα στους θάμνους ώστε να μην ενοχλούν τους περαστικούς και να προσταέψουν τα σκυλιά απο το χιόνι και το κρύο. Στις 13/1/17 ο Αντιδήμαρχος Κώστας Φίλης, έδωσε εντολή να πάρουν τα σπιτάκια (μαζί με τις κουβέρτες που με κόπο μαζέψαμε) η δημοτική αστυνομία απο εκεί και στην συνέχεια τα κατέστρεψε. 

Την ίδια μέρα κανονίστηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Αιγάλεω ΚΩΣΤΑ ΦΙΛΗ, αφού μας είπε ότι απαγορέυεται απο τον νόμο να υπάρχουν αυθαίρετα και πως δεν μπορεί να επιτρέψει ούτε το ένα σπιτάκι που είναι για το γέρικο σκυλί, μας είπε στο τέλος της συζήτησης ότι θα κάνει σύσκεψη να βρουν μια λύση έστω για το ένα σκυλί. Ύστερα απο 10' λεπτά μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε "δεν βρήκαμε λύση, βρείτε εσείς". 

Παρότι τα όσα μας είπαν περί νόμου ότι δεν επιτρέπονται αυθαίρετα, τοποθετήσαμε κούτες και μερικές κουβέρτες (όσες απέμειναν) για να προστατέψουμε απο το κρύο και την βροχή το γέρικο σκυλάκι. 

Εχθές 16/1/17 είχαμε συνάντηση με τον ίδιο τον αντιδήμαρχο ο οποίος δεν μας έδειξε κανένα σεβασμό όταν του θέταμε τα ερωτήματα μας, μας απάντησε ότι τον νοιάζει η αισθητική της πόλης και αυτό το θέαμα χαλάει την αισθητική του. 

Η λύση που πρότεινε ήταν να τα πάμε στο μπαρουτάδικο μαζί με τα σπιτάκια που εκεί δεν τα βλέπει κανένας. Επίσης τόνισε, ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και αν ξανά δει οτιδήποτε θα το γκρεμίσει και αυτό. 

Πραγματικά κάνουμε αγώνα να τα σώσουμε, παρακαλώ κοινοποιήστε το γεγονός να μάθει ο κόσμος για τον πολιτισμό τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου