Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για το θέμα της φοίτησης των μαθητών προσφύγων

Τη Δευτέρα στις 16 Γενάρη επιχειρήθηκε να γίνει ενημέρωση από τη μεριά της διεύθυνσης
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ' Αθήνας στους γονείς του 13ου και 33ου δημοτικών σχολείων Περιστερίου για το θέμα της φοίτησης των μαθητών προσφύγων στην απογευματινή ζώνη του σχολείου 2-6 μμ. Στην ενημέρωση πήραν μέρος και μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου και της ένωσης γονέων Περιστεριού, αλλά και ο αντιδήμαρχος παιδείας.

Στην πορεία της διαδικασίας ένας οργανωμένος ολιγάριθμος πυρήνας γονέων χρησιμοποιώντας ακραίο ρατσιστικό λόγο προσπάθησαν να προβοκάρουν σε κάθε βήμα την ενημέρωση ανασύροντας τη γνωστή ξενοφοβική επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής περί «ισλαμοποίησης της γειτονιάς», την « καθαρότητα της φυλής» και άλλες αθλιότητες με σαφή την προσπάθεια επιβολής ενός κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας. 
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όσοι επιχείρησαν να απαντήσουν στο ρατσιστικό παραλήρημα αλλά και να εξηγήσουν πως οι μαθητές πρόσφυγες δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των υπόλοιπων μαθητών, καθώς τους έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια ούτε η φοίτησή τους πρόκειται να επηρεάσει με κανένα τρόπο το πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου ,δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις και προπηλακισμούς από τον συγκεκριμένο πυρήνα. 
Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση η στάση της δημοτικής αρχής η οποία φανερά εναγκαλίζεται με οργανωμένα χρυσαυγίτικα ρατσιστικά στοιχεία -"αγανακτισμένους γονείς" ούτε μπορούν να μας πείσουν οι αστείες δικαιολογίες που επικαλέστηκε περί άγνοιας , ελλιπούς επίσημης ενημέρωσης και αδυναμίας παρέμβασης , είναι ολοφάνερο ότι στήνουν ένα σκηνικό ευνοϊκής ουδετερότητας και ανοχής στα φαινόμενα ξενοφοβίας που αναζωπυρώνονται στη πόλη μας . 
Ενδεικτική των προθέσεων της Διοίκησης του Δήμου ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Α. Θεοδωράκου ο οποίος καλούσε τους παρευρισκόμενους («είμαι εδώ για να ακούσω τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες σας…») να δώσουν το στίγμα στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.

Κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής η οποία συντονισμένα αντέδρασε λυσσαλέα στην σύγκληση έκτακτου ΔΣ , με αποκλειστικό θέμα την υποδοχή των μαθητών προσφύγων στα σχολεία ,εκβιάζοντας δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να αποσύρουν τις υπογραφές τους κι εφευρίσκοντας γελοία διαδικαστικά προσκόμματα στη προσπάθεια τους να την αποτρέψουν. 
 Αυτή η στάση αποδεικνύει ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη όχι δεν μπορεί αλλά δεν θέλει να διαχωρίσει τη θέση της από τις ρατσιστικές και φασίζουσες πρακτικές που τραμπουκίζουν, τρομοκρατούν και έχουν σαν στόχο να καθορίσουν ποιος θα περνά την πόρτα των σχολείων ανάλογα με το χρώμα του δέρματος και τη θρησκεία επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τους διαχρονικούς δεσμούς της παράταξης του Δημάρχου με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή (http://bit.ly/2iJFbLm ). Καιρός να σταματήσουν αυτό το φλερτ με την ακροδεξιά στο Περιστέρι και να πάψουν να παίρνουν ίσες αποστάσεις σε ένα θέμα που δεν γίνεται να νίψεις τας χείρας σου γιατί θα φταίει κι ο Δήμος στο να στηθεί ένα “Ωραιόκαστρο” στα δυτικά.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου απευθύνει κάλεσμα προς όλους κατοίκους της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά με τη παρουσία τους στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ,που παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης να το αποφύγει , ορίστηκε για τη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. (αγωνιστικό ραντεβού 4.30 μμ έξω από την «Ξυλοτεχνία» στην οδό Παρασκευοπούλου). Ορθώνουμε ανάστημα απέναντι στο φασισμό , το ρατσισμό και την ξενοφοβία που εκφράζεται από μειοψηφία τραμπούκων που παριστάνουν τους «αγανακτισμένους γονείς» με την πλήρη κάλυψη και ανοχή της Δημοτικής Αρχής η οποία συμπλέει με την πιο άθλια μορφή ξενοφοβίας που φτάνει στο σημείο να αρνείται την εκπαίδευση σε πρόσφυγες πολέμου. Αποτελεί ντροπή για το Περιστέρι της προσφυγιάς και της φτώχειας να υπάρχουν φωνές που επιδιώκουν να κρατήσουν την πόρτα του σχολείου κλειστή σε παιδιά που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, κατατρεγμένα από τους πολέμους.

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων, πολλών φορέων και οργανώσεων στη συγκέντρωση στήριξης και υπεράσπισης του δικαιώματος κάθε παιδιού, ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας στη μόρφωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το 33ο & 13ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου την ώρα που συνεδρίαζαν οι 2 σύλλογοι γονέων .

Καλούμε όλο το Περιστεριώτικο λαό να βρεθεί ξανά ,ακόμα πιο μαζικά , έξω από τα συγκεκριμένα σχολεία για να Καλωσορίσουμε τα προσφυγόπουλα στη πρώτη τους ημέρα στο σχολείο .
«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Όλες/όλοι στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 26/1, 4.30 μμ στην «Ξυλοτεχνία»

Κανείς δεν θα κλείσει πόρτα σχολείου σε προσφυγόπουλο
Να μάθουμε επιτέλους τη θέση του Δήμου
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου