Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Το Περιστέρι ξέρει από προσφυγιά, καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολειά! Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταδικάζει κάθε είδους ρατσιστική
και ξενοφοβική συμπεριφορά κατά των μαθητών προσφύγων στην χώρα μας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτησή τους στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον της πολιτείας και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό και δίκαιο, ως παιδαγωγοί, εμποδίζοντας ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις που δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές.
H Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του Δήμου και καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να υποδεχτούν τα μικρά ταλαιπωρημένα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση, στις 17-01-16, της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Ανοίγουμε μια μεγάλη αγκαλιά στα μικρά παιδιά, τους μαθητές που γίνανε μάρτυρες της ρατσιστικής ασχήμιας, κατατρομοκρατήθηκαν κι έβαλαν τα κλάματα. Δεν τους επιφυλάσσουμε ένα τέτοιο μέλλον.
Καταδικάζουμε επίσης τις καμουφλαρισμένες ρατσιστικές φασιστικές απόψεις που με κραυγές και απειλές προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης  και έντασης σε σχολεία της περιοχής μας.
Το Δ.Σ. καλεί  τον εργαζόμενο λαό, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, συλλογικά και κόντρα σε κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη, να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων. Γνωρίζουμε ότι όπως πόλεμος και προσφυγιά πάνε μαζί, έτσι μνημόνια και ξενοφοβία-ρατσισμός είναι άλλες όψεις του ίδιου νομίσματος. Έχουμε χρέος για την οριστική τους ήττα και εξάλειψη.  Διεκδικούμε:
  • Να λειτουργήσουν τώρα, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων που χρειάζονται, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για  πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο Γενικό Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς . Να δημιουργηθούν μόνιμες δομές στήριξης μέσα στους χώρους φιλοξενίας που θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση τις ώρες που δεν θα είναι τα παιδιά στο σχολείο ή στις ΔΥΕΠ.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία μέσω του υπουργείου Παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών. Αυτό προϋποθέτει να απομακρυνθούν οι ΜΚΟ που λυμαίνονται τη μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης.
Να καταδικαστεί κάθε είδους ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά κατά των μαθητών. Να απομονωθεί και να μην μείνει αναπάντητη κάθε φασιστική και ρατσιστική πρόκληση στα σχολεία της περιοχής μας.
Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου