Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ένα "μεσοφόρι που χόρευε" στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

ΤΟ ΜΕΣΟΦΟΡΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕ 

στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο
Το μυθιστόρημα Το μεσοφόρι που χόρευε (Δρομοκαίτειο Φρενοκομείο) του δημοσιογράφου και συγγραφέα Θωμά Σίδερη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό στο αμφιθέατρο του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στις 7 το βράδυ (Ιερά Οδός 343, Χαϊδάρι, πλησίον του σταθμού μετρό "Αγία Μαρίνα).

  • Την εκδήλωση προλογίζει ο Ισίδωρος Πρώιος, πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ συμμετέχει και ο Κώστας Παντελάκης, υπεύθυνος του μουσείου που λειτουργεί εντός του νοσοκομείου. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Γιώργος Μουζακίτης και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σάββας Πασχαλίδης. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Έλενα Αγγελοπούλου και Αλέξανδρος Βαμβούκος.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι το μυθιστόρημα παρουσιάστηκε διασκευασμένο στο θέατρο την περίοδο 2014-2015 με την Ευτυχία Φαναριώτη στον ρόλο της Λέλας και στον Βασίλη Ζώη στον ρόλο του Αναστάση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις.

Το μυθιστόρημα διαπραγματεύεται τα όρια των ανθρώπινων αντοχών όταν η απώλεια και ο θάνατος κυκλώνουν τους ήρωες. Ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα δει να διαγράφονται με αδρές γραμμές τα ίχνη μιας γυναίκας από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Μιας γυναίκας που έζησε στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής και διεκδίκησε μέχρι τέλους τον έρωτα και το δικαίωμα στην ύπαρξη.

  • Τέσσερις τόποι, μία κάμαρα. Το Χαλκά Μπουνάρ, η Μασσαλία, ο Πειραιάς, το Δρομοκαΐτειο Φρενοκομείο. Μια τυχαία συνάντηση που βαφτίστηκε “έρωτας” και πήρε το σώμα και τη μορφή ενός αγοριού από τα “ψηλά βουνά”, του Αναστάση. Ένα μεσοφόρι που χόρευε στη γούρνα της λάτρας στην αυλή της Αντριάνας. Ο κύκλος του αίματος στις όχθες του ρέματος με τις προσφυγικές παράγκες. Ένας ξεχασμένος ιατρικός φάκελος, ο γιατρός Αριστείδης Παπαβασιλείου, η σύφιλη και η τρέλα. Οι ενέσεις σαλβαρσάν. Η αβάσταχτη σιωπή του θεού και ένας εσπερινός Επιτάφιος που περιφέρεται στην ακροθαλασσιά και κρατά κρυμμένα τα μυστικά και τους πόθους των ηρώων. 


Για πληροφορίες-παραγγελίες:
https://www.facebook.com/mesofori
Εκδόσεις Άπαρσις
Μυκηνών 9, Κεραμεικός
215-5155600 18.00-21.00

aparsis.books@gmail.com




Σχέδιο εξωφύλλου: Nikoleta Sideri
Καλλιτεχνική επιμέλεια έκδοσης: Elena Aggelopoulou
Παρουσιάζουν: Yorgos Mouzakitis & Σάββας Πασχαλίδης
Διαβάζουν: Alexandros Vamvoukos & Elena Aggelopoulou
Προλογίζει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Ισίδωρις Πρώιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου