Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: 1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ - ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ – ΔΟΥΡΟΥ


Αριστερή Κίνηση Περιστερίου,   Από το ένα αυτί της κυρίας Δούρου και των
αντιπεριφερειαρχών της μπήκαν και αμέσως από το άλλο βγήκαν αυτά που ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής  (https://goo.gl/BYSjXA) πριν μόλις 7 ημέρες. 

Τι κι αν καταγγέλθηκαν επίσημα οι αυθαιρεσίες και οι σκανδαλώδεις ανομίες που έχουν διαπραχθεί από την δημοτική αρχή Περιστερίου υπέρ συγκεκριμένου ημέτερου ιδιώτη επιχειρηματία.
Τι κι αν τεκμηριώθηκε αδιαμφισβήτητα από τους δημοτικούς συμβούλους της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και την περιφερειακή σύμβουλο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική πως επιχειρείται με λαθραίο τρόπο η εξαφάνιση του εγγράφου ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (!) το οποίο σαφέστατα διαπιστώνει το σκάνδαλο και απαιτεί την απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών του αναψυκτηρίου και των τραπεζοκαθισμάτων του (https://goo.gl/JCqrwL ) .
Τι κι αν καταρρίφθηκε πανηγυρικά από τις τοποθετήσεις των παραπάνω εκπροσώπων πως η δικαιολογία περί «υποχρεωτικής παράτασης της σύμβασης» δεν είναι παρά ένα αστήριχτο πρόσχημα αφού ο εργολάβος έχει από καιρό φύγει από τον χώρο την συντήρηση του οποίου έχει ήδη αναλάβει ο ιδιώτης ημέτερος επιχειρηματίας.
Τι κι αν εκφράστηκε ο σχετικός προβληματισμός και αρκετών άλλων περιφερειακών συμβούλων.
Δεν πα να κατάλαβαν όλοι πως η περιφερειακή αρχή «αδειάζει» την ίδια την περιφερειακή σύμβουλό της που ήταν πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης στην οποία ΕΠΙΣΗΜΑ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ με επίσημες τοποθετήσεις σε διαδικασίες δημοτικού συμβουλίου οι αντιδήμαρχοι του κ. Παχατουρίδη είχαν καταλογίσει «αμέλεια» και «πολιτική σκοπιμότητα».
Τι κι αν δεσμεύθηκε ο εισηγητής αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας πως δήθεν θα ενσωμάτωνε στην εισήγηση το επίμαχο αυτό πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης …
Αποδείχτηκε περίτρανα πως η αναβολή δεν ήταν παρά ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΑ από την περιφερειακή αρχή, ένα ακόμα προπαγανδιστικό ψέμα :
στις 19/1 στην νέα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Τζόκας και η κ. Δούρου έφεραν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια εισήγηση που είχαν φέρει και την περασμένη εβδομάδα.

Με την ίδια σκανδαλώδη παράταση χρόνου 9 μηνών ακόμα τουλάχιστον που επεδίωκε παρασκηνιακά η δημοτική αρχή Παχατουρίδη για διαιωνίζεται η ανομία και η κερδοσκοπία του ημετέρού της σε δημόσιο χώρο που διαμορφώθηκε κατά τα γούστα του με τα χρήματα της περιφέρειας.
Με την ίδια … απουσία του επίμαχου πρακτικού της ίδιας της επιτροπής παρακολούθησης της ίδιας της περιφερειακής αρχής.
Έτσι φαίνεται πως ο κ. Τζόκας ούτε καν έχει αντιληφθεί τον θεσμικό του ρόλο.
Ενώ μέχρι και η αρμόδια αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραδέχτηκε τις παρανομίες στην 1η Παιδική Χαρά, ο κ. Τζόκας αντί να προχωρήσει στο κλείσιμο του παράνομου αναψυκτηρίου και να επιβάλει κυρώσεις για την μη συμμόρφωση στις επισημάνσεις για την διαμόρφωση του χώρου, εισηγείται «παρατάσεις» και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Άλλωστε αυτά κάνει η … «νέα αντίληψη περιφερειακής διοίκησης» και όσον αφορά την χαβούζα στο Άλσος : ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ δηλαδή με τους πρασινογάλαζους προκατόχους της.
Και φυσικά όμορφα και ωραία την κατάπτυστη αυτή εισήγηση την ψήφισαν αγκαλίτσα κατά πλειοψηφία η περιφερειακή αρχή Δούρου, η παράταξη του κ. Σγουρού (η οποία και στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε αναλάβει εργολαβικά τον ρόλο του συνηγόρου για τις ανομίες Παχατουρίδη), αλλά την στήριξαν διά της σιωπής τους και οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» : στα λόγια τάχαμου … «αντισυστημικοί» αλλά στην πράξη μούγκα και συναίνεση σε όλες τις καθεστωτικές λαμογιές – άλλωστε ΚΑΙ στο Περιστέρι στηρίζουν στα μουλωχτά την δημοτική αρχή Παχατουρίδη ΚΑΙ στην περιφέρεια σε κανένα σοβαρό θέμα «οικονομικού ενδιαφέροντος» δεν έχουν κοντράρει την κ. Δούρου …
Είχαμε επισημάνει εδώ και 11 μήνες (https://goo.gl/t6WP1p) πως η περιφερειακή αρχή Δούρου είχε δώσει … «ηχηρό μήνυμα» πλήρους κάλυψης όλων των ανομιών της διοίκησης Παχατουρίδη με τα τότε γεγονότα στην εκδήλωση του Δυτικού τομέα της περιφέρειας 29/2/2016, όταν η κ. Δούρου και ο κ. Τζόκας όχι μόνο σαφέστατα τοποθετήθηκαν υπέρ αυτών των ανομιών, αλλά είχαν επιστρατεύσει και ξενόφερτους κλακαδόρους του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ για να … «υπερασπιστούν» τον κ. Παχατουρίδη και τους αντιδημάρχους του από τις διαμαρτυρίες των Περιστεριωτών. Αυτό τώρα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ακόμα και στους πιο δύσπιστους.
Επίσημα πλέον δεν μιλάμε πλέον για καθεστώς ανομίας Παχατουρίδη.
Μιλάμε για καθεστώς ανομίας Παχατουρίδη – Δούρου.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ … ΔΟΥΡΟΥ – συνένοχοι/ες στην κάλυψη της ανομίας και στην αποδοχή του ρόλου της «πατσαβούρας» του κ. Παχατουρίδη και του ευνοούμενου επιχειρηματία του είναι επίσημα πλέον από χθες ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ που τάχαμου «πουλάνε» παρασκηνιακά δήθεν «πολιτική διαφοροποίηση» από το κυβερνών κόμμα και άλλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Από την μια οι κάτοικοι, οι αγώνες τους, τα παιδιά του Περιστερίου, οι ανάγκες τους και το δημόσιο συμφέρον Από την άλλη η ανομία, το σκάνδαλο, οι ημέτεροι, η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, η ψευδεπίγραφη παραχάραξη δημόσιου έργου που τιτλοφορείται δήθεν «βιοκλιματική ανάπλαση παιδικής χαράς» και στην πραγματικότητα είναι η κατασκευή με δημόσιο χρήμα ιδιωτικού αναψυκτηρίου μέσα σε δημόσιο χώρο, οι Σγουροί, οι χρυσαυγίτες, το καθεστώς Παχατουρίδη - Δούρου.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ κυρία Δούρου, κύριε Τζόκα και λοιποί … Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου