Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΑΣ ΧΟΡΟΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΝΓΚΑ

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 28/12 το μεσημέρι, εορταστική εκδήλωση για την υποδοχή του νέου
χρόνου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου εκφράζοντας για πολλοστή φορά αλληλεγγύη και στήριξη στους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους πρόσφυγες.
  • Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του Κέντρου. Οι επιτυχίες των πρωτοβουλιών δεν είναι τυχαίες, οφείλονται στη μαζική τους αποδοχή από τη συντριπτική πλειοψηφία των Χαϊδαριωτών, τους συλλόγους και φορείς της πόλη, που από κοινού με το Δήμο οργανώνουν την αλληλεγγύη. 
Βεβαίως, μόνο η αλληλεγγύη δε φτάνει, γίνεται φιλανθρωπία, αν δεν συνδυάζεται σταθερά με την ανάδειξη της αιτίας της μετανάστευσης που είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Αν ταυτόχρονα δεν αναδεικνύονται οι ευθύνες και οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει για τους λαούς η πολιτική της Κυβέρνησης – ΕΕ και ΝΑΤΟ όπως αυτή εκφράζεται με τις Συμφωνίες για το μεταναστευτικό δημιουργώντας συνθήκες μόνιμου εγκλωβισμού των προσφύγων, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα παζάρια και στις αντιπαραθέσεις για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στο Αιγαίο και γενικά στην ΝΑ Μεσόγειο. Μόνο αν ο ελληνικός λαός και οι πρόσφυγες μαζί ορθώσουν ανάστημα ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησής- ΕΕ μπορεί το 2017 να είναι ελπιδοφόρο για το λαό μας.
  • Γι’ αυτό, το σύνθημα που έγραφε το πανό του Δήμου στην εκδήλωση έλεγε:
« Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες- Να σταματήσει τώρα ο Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος
Σας ευχόμαστε το 2017 να είναι μια καλύτερη χρονιά»
  • Από την αρχή που έμαθαν την πρωτοβουλία του Δήμου, όλοι στο Σκαραμαγκά, μικροί και μεγάλοι περίμεναν με ανυπομονησία αυτή τη γιορτή.
Παρόλο το κρύο, ήταν πολλές εκατοντάδες ο κόσμος που συμμετείχε. Έβλεπες τα παιδιά να παίζουν, τους μεγαλύτερους να χορεύουν, τόσες διαφορετικές φυλές ανακατεμένες μεταξύ τους χωρίς να τους χωρίζει πραγματικά τίποτε.
  • Η εκδήλωση ξεκίνησε με Χαιρετισμό του Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου και τη βοήθεια στη μετάφραση από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναουάφ Δαουάχερ. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πόσο αναγκαίες είναι για όλους αυτές οι εκδηλώσεις που δίνουν χαρά, τονώνουν το ηθικό, γεμίζουν αυτές τις γιορτινές μέρες με χαρά και αισιοδοξία. Στάθηκε, στο ότι πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που σου χτυπά την πόρτα καμμιά φορά χωρίς να το περιμένεις. Επεσήμανε, ότι είναι απαραίτητη η οργάνωση της πάλης των μεταναστών ενάντια στις συνθήκες μόνιμου εγκλωβισμού που διαμόρφωσαν οι Συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της ,μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Στη συνέχεια, αραβόφωνο μουσικό συγκρότημα τραγούδησε αραβικά παραδοσιακά τραγούδια διασκεδάζοντας τον κόσμο για ώρες. Στο συγκρότημα συμμετείχαν ο γνωστός Αρμένιος τραγουδιστής ΧΑΙΚ ΓΙΑΖΤΖΙΑΝ (ούτι, φωνή), η ΜΑΡΘΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ (λάφτα), ο ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ (Νέϊ), ο ΤΑΣΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ (Κανονάκι), ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ (Κοντραμπάσο) και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ (Κρουστά). Στη συνέχεια τα παιδιά διασκέδασαν με τον ταχυδακτυλουργό ΦΑΝΗ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟ. Σαν Δημοτική Αρχή, ευχαριστούμε το μουσικό συγκρότημα για τη συμμετοχή και καθένα από τους καλλιτέχνες ξεχωριστά για τη συμμετοχή τους.
  • Όλος ο χώρος ήταν στολισμένος με τις ζωγραφιές των παιδιών από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κέντρο, υπό την ευθύνη και τις οδηγίες της Γκαλίνα Αλτχόβα. Ενώ, σημαντική ήταν η παρουσία και η βοήθεια που έδωσε το προσωπικό του Δήμου που απασχολείται με 8μηνες συμβάσεις στο κέντρο Φιλοξενίας.
Σαν Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, τιμώντας την ιστορική διαδρομή της πόλης μας, κρατώντας ψηλά τη σημαία της κοινής πάλης και αδελφοσύνης των λαών.
  • Το νέο έτος να είναι χρονιά ανάτασης των αγώνων του λαϊκού κινήματος, Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο!

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου