Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Αγίας Βαρβάρας - Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης

Μια ζεστή και όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή οργανώθηκε στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης

του Δήμου μας με τη συμμετοχή παιδιών και δασκάλων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας και της θεατρικής ομάδας του ΚΕ.Φ.Α.

  • Τα παιδιά της Β΄ και Δ΄ Δημοτικού με τους δασκάλους τους τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους παππούδες και τις γιαγιάδες του Κέντρου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και τους χάρισαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές που έφτιαξαν μόνα τους. Επίσης ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες του Κέντρου και βοήθησαν στην ετοιμασία των γευμάτων για τους άπορους, δείχνοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία.

 
Η πιο μεγάλη έκπληξη όμως τα περίμενε από τη θεατρική ομάδα του Κέντρου όπου τα μέλη της παρουσίασαν στα παιδιά δραματοποιημένο «Το Τσίρκο του Μανόλη», αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Οι απίθανοι ήρωες του παραμυθιού με τις παράξενες στολές τους, ζωντάνεψαν από τα μέλη της ομάδας φτιάχνοντας στο τέλος για τον μικρό Μανόλη του παραμυθιού το πιο απίθανο τσίρκο, και για τους μικρούς μαθητές την πιο πολύχρωμη παρέα, που τους γέμισε χαρά και χαμόγελα.


Η συνύπαρξη και αλληλεπίδραση διαφορετικών ηλικιών αυτές τις γιορτινές μέρες αποτέλεσε την αρχική ιδέα για αυτή τη γιορτή την οποία με ενθουσιασμό αγκάλιασαν οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου και υλοποίησαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδα του Κέντρου Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου