Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Υποδειγματικές εικαστικές παρεμβάσεις των μαθητών στο 2ο ΕΠΑΛ και 3ο ΕΚ Περιστερίου




Οι μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) και του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.)
Περιστερίου έδωσαν ζωντάνια και χρώμα στους τοίχους των σχολείων και ψεκάζουν στις καρδιές όλων των μαθητών δημιουργικότητα, φαντασία και συλλογικότητα.

  • Με εργαλεία τα σπρέι και τα χρώματα, o Άγγελος Χατζηδημητρίου με τη βοήθεια και των συμμαθητών του, ομορφαίνουν την καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τους επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστάσιο Θεοδωράκο και θαύμασαν από κοντά τις εικαστικές τους παρεμβάσεις.
Ο κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους Διευθυντές των σχολείων Χρ. Μουρατίδη και Γ. Γιακουμεττή, χαρακτηρίζοντας τη δουλειά τους ως υποδειγματική. 
  • Στόχος της δράσης είναι η συμμετοχή και η ενεργοποίηση των μαθητών, η ενίσχυση της ελευθερίας της έκφρασης των νέων μέσα από τη σύγχρονη τέχνη και η δημιουργία ενός φιλικού σχολικού, που απηχεί τη νεανική αισθητική και φαντασία.


Με το γκράφιτι, η νεολαία μας εκφράζει τις νέες ιδέες τους, την καλλιτεχνική τους ενέργεια, την ανάγκη για οικειοποίηση του δημόσιου χώρου και τη δημιουργία αφορμών για συμμετοχικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου