Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Κάντζος επικεφαλής συνδυασμού «ΑΙΓΑΛΕΩ...ΜΠΡΟΣΤΑ» : “Ο προϋπολογισμός δεν προσθέτει στην προοπτική του Δήμου μας”.

Ο κ. Γιάννης Κάντζος επικεφαλής συνδυασμού «ΑΙΓΑΛΕΩ...ΜΠΡΟΣΤΑ» στις
22/11/2016 κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού τόνισε μεταξύ των άλλων " Στο πνεύμα της κρίσης ο προϋπολογισμός του 2017". Για την ακρίβεια είπε:


Ο προϋπολογισμός που κατατίθεται, προμηνύει ένα ακόμη έτος διαχείρισης μίας όντως δύσκολης οικονομικής κατάστασης, χωρίς όμως να προσθέτει στην προοπτική του Δήμου μας.
  • Καταρτίσατε ένα προϋπολογισμό, ισοσκελισμένο, ρεαλιστικό, πλεονασματικό? αλλά ο οποίος δεν προσθέτει τίποτα. 

Ένα προϋπολογισμό «αμηχανίας» ο οποίος δεν δίνει απαντήσεις στους πολίτες. Δεν προσθέτει τίποτα στην προοπτική δημιουργίας επιπρόσθετων εσόδων στο Δήμο, δεν προσθέτει τίποτα στην θωράκιση του Δήμου από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, δεν προσθέτει τίποτα στην προώθηση πολιτικών που θα έχουν ως στρατηγικό στόχο το μετασχηματισμό της τοπικής οικονομίας σε ανταγωνιστική, δεν προσθέτει τίποτα στην ενίσχυση της συνεργασίας για την προώθηση αλλαγών που θα βελτιώνουν συνεχώς την κοινωνική ευημερία.
  • Η είσπραξη (φόρων, τελών, κλπ.) είναι πλέον «στον αέρα» καθώς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα έχουν εξαντλήσει την φοροδοτική τους ικανότητα. Μακάρι οι προβλέψεις σας να πετύχουν. Όμως αυτό δεν αναιρεί, κατ΄αρχήν, την οπισθοδρόμηση και το βαρύ κόστος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεδομένο ότι η πρόταση που εισάγετε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί κατά γενική παραδοχή μία απλή διαχειριστική πράξη, ΑΠΕΧΩ από την ψηφοφορία.
Γιάννης Κάντζος επικεφαλής συνδυασμού «ΑΙΓΑΛΕΩ...ΜΠΡΟΣΤΑ» (22/11/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου