Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Συνεχιζόμενες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας από τον Δήμο Περιστερίου!

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21/11, η συνέντευξη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στην αίθουσα
του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι εκπρόσωποι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στα ακόλουθα θέματα :

1)     Σχετικά με τον Οικονομικό Απολογισμό του Δήμου που ήρθε πρόσφατα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η σοβαρότατη (συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση) αύξηση κατά 44,32% στα έσοδα που προέρχονται από το «χαράτσωμα» της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, δηλαδή από δημοτικά τέλη & πρόστιμα, και η αντίστοιχη πρακτικά μηδενική (0,17%) αύξηση από την κρατική επιχορήγηση, αποδεικνύει πως η Δημοτική Αρχή έχει όχι απλά αποδεχτεί, αλλά ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ την καταστροφική πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων για πλήρη μετακύλιση όλου του κόστους των δημοτικών υπηρεσιών στις τσέπες της πλειοψηφίας των δημοτών.

2)      Σχετικά με το σκάνδαλο της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς, οι διαστάσεις που έχουν πάρει οι εκεί παρανομίες και παρατυπίες είναι τόσο εξώφθαλμες ώστε η ίδια η αρμόδια επιτροπή παραλαβής της Περιφέρειας (η οποία αποτελείται από μια περιφερειακή σύμβουλο και πέντε μηχανικούς) ομόφωνα ΑΡΝΕΙΤΑΙ την παραλαβή του έργου και ζητά την απομάκρυνση των παράτυπων πρόσθετων κατασκευών και των τραπεζοκαθισμάτων. 
Επιβεβαιώνονται έτσι πανηγυρικά οι από καιρό καταγγελίες μας πως το συγκεκριμένο έργο εκτός των πολλών άλλων που έχουμε επισημάνει, είναι ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ. 
Δεν πρόκειται για «ανάπλαση παιδικής χαράς», αλλά για κατασκευή με δημόσιο χρήμα σε δημόσιο χώρο ενός μεγάλου πολυτελούς ιδιωτικού αναψυκτηρίου με μια μικροσκοπική «παιδική χαρά» σε μια γωνία του οικοδομικού τετραγώνου που υπάρχει μόνο για προσχηματικούς λόγους. 
Ένα ιδιωτικό αναψυκτήριο που εκχωρήθηκε σε «ημέτερο» ιδιώτη αντί του ΓΕΛΟΙΟΥ αντιτίμου των 1000 ευρώ/μήνα για 12 χρόνια. Επισημάνθηκαν πάλι σήμερα επίσης οι ακόλουθες σοβαρότατες καταφανείς πολεοδομικές παρανομίες :
  •  Α. Σύμφωνα με το ισχύον σχετικό ΦΕΚ 201 τ. Δ 2/9/1971 όπου το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο χαρακτηρίζεται ρυμοτομικά ως χώρος παιδικής χαράς, δεν αναφέρεται εντός του χώρου ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ, γιατί απλούστατα τότε το παλιό οίκημα της «φιλαρμονικής» είχε γκρεμιστεί και δεν υπήρχε. 

Καμία ενέργεια από τον Δήμο Περιστερίου δεν έχει γίνει από τότε ως σήμερα για τροποποίηση του ρυμοτομικού ώστε να δικαιολογείται στον χώρο η ύπαρξη κτίσματος με νόμιμο τρόπο, άρα το κτίσμα είναι αυθαίρετο και συνεπώς είναι παράνομη η άδεια λειτουργίας «κυλικείου» (στην ουσία αναψυκτηρίου) και η άδεια αυτή πρέπει να ανακληθεί, 
  • Β. Ακόμα και αν είχε τροποποιηθεί  το ρυμοτομικό ώστε να προβλέπεται το κτίσμα, τότε το κτίσμα αυτό θα υπαγόταν στην κατηγορία «ειδικά κτίρια», οπότε και πάλι σύμφωνα με το ισχύον ΦΕΚ 2605 τ. Β 15/10/13 οι σοβαρές παρεμβάσεις που έγιναν πρόσφατα (αλλαγές των όψεων του κτιρίου, αλλαγή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, επεκτάσεις,WC, κουζίνα, λάντζα, πρόσθετες κατασκευές κλπ) θα απαιτούσαν έκδοση οικοδομικής άδειας και έγκριση από το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, όμως τέτοια άδεια και τέτοια έγκριση δεν υπάρχει.

 Τονίστηκε πως αν η Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόσει άμεσα τις απαιτήσεις της επιτροπής παραλαβής, η Περιφέρεια οφείλει να ΑΠΕΝΤΑΞΕΙ το όλο έργο.
  •  Σε κάθε περίπτωση, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου επιμένει στην ριζική αναδιαμόρφωση του όλου χώρου ως πραγματική παιδική χαρά και στην ακύρωση της παραχώρησης σε ιδιώτη.

 3)     Επισημάνθηκε για μια ακόμα φορά η παντελής έλλειψη ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά το γεγονός πως πριν δύο χρόνια είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του Περιστερίου (οδός Φιλιππιάδας – Ρουπάκι, οδός Πελασγίας – Εκατόδεντρα και Θηβών, Τσαλαβούτα). Εξακολουθεί ο «χαρτοπόλεμος» αποποίησης και μετάθεσης ευθυνών γι αυτή την έλλειψη μεταξύ Δήμου – Περιφέρειας – Κεντρικού Κράτους, με αποκορύφωμα πρόσφατη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα σε τοπικά ΜΜΕ η οποία ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ από την Δημοτική Αρχή Περιστερίου. Σύμφωνα με το δημοσιεύματα αυτά, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Τζόκας ισχυρίζεται πως ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΛΕΤΗ (!) για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έχει υποβληθεί από τον Δήμο Περιστερίου.
 Τονίστηκε πως όλα τα παραπάνω συνιστούν ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ από τους εμπλεκόμενους. Ιδιαίτερα αδιανόητη δε είναι η στάση της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου που ξοδεύει τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος για έργα σαν αυτό της πρώην 1ηςΠαιδικής Χαράς ή για διάφορες «φιέστες», ενώ δεν ενδιαφέρεται για έργα απαραίτητα όχι απλά για την ουσιαστική ποιότητα ζωής, αλλά και για την ίδια την ΖΩΗ των κατοίκων όπως εν προκειμένω τα αντιπλημμυρικά.
 Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου απευθύνει ύστατη έκκληση σε Δήμο – Περιφέρεια – αρμόδιο Υπουργείο επιτέλους να σοβαρευτούν και άμεσα να δρομολογήσουν λύσεις.
 4)      Για άλλη μια φορά τονίστηκε η υποκριτική στάση της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τις συνεχιζόμενες από τον Δήμο κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε βάρος οικονομικά ασθενών χρεοκοπημένων μικροεπαγγελματιών που οφείλουν δημοτικά τέλη. 
Είναι εξοργιστική η επαναλαμβανόμενη άρνηση της Δημοτικής Αρχής να σταματήσει αυτή η διαδικασία με ανάληψη της σχετικής ευθύνης ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που έχουμε επίσημα ζητήσει 3 (τρεις) φορές από πέρσι. Η υποτιθέμενη δέσμευση εκ μέρους του κ. Δημάρχου πως αυτές οι πράξεις κατάσχεσης δεν θα προωθηθούν προς πλειστηριασμό ΔΕΝ εξασφαλίζει τίποτα, γιατί ακόμα αν είναι ειλικρινής, ανά πάσα στιγμή η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί με κεντρική ρύθμιση να ενεργοποιήσει τα κατασχετήρια αυτά χωρίς να απαιτείται σχετική συναίνεση του Δήμου.

5)     Επανήλθαμε στο θέμα της καταστροφικής για υγεία και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων παραμονής του ΣΜΑ – «σκουπιδοχαβούζας» μέσα στο Άλσος. Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και εξαγγελίες του ίδιου του κ. Δημάρχου, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρακτική ενέργεια, μελέτη κλπ δεν φαίνεται στον ορίζοντα για την απομάκρυνσή του. Μάλιστα, τελευταία προωθείται γενικά σε όλους τους Δήμους η ιδιωτικοποίηση της όλης διαδικασίας αποκομιδής απορριμάτων πράγμα που εκτός των άλλων είναι σίγουρο πως θα επισημοποιήσει την μη απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από το Άλσος. Για μια ακόμα φορά η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δηλώνει πως θα συνεχίσει να καλεί τους κατοίκους σε αγώνα τόσο για την απομάκρυνση από το Άλσος ΣΜΑ – γκαράζ – Εκθεσιακού Κέντρου ώστε ο όλος χώρος να γίνει ενιαίος χώρος πράσινου και αναψυχής, όσο και για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των διαδικασιών αποκομιδής που όπου «δοκιμάστηκε» (π.χ. σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις) οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα και ανακλήθηκε.
 Για όλα τα παραπάνω, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα πραγματοποιήσει μετά από αίτημά της συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Τζόκα  την ερχόμενη Παρασκευή 25/11 στις 1.30 μμ.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου