Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Στέφανος Παπαδόπουλος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου: Μειώστε δραστικά τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους σταθμούς και ασκήστε επιτέλους μία σωστή κοινωνική πολιτική!


Καταψήφισε τον ισολογισμό χρήσης 2015 ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ.
Στέφανος Παπαδόπουλος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2016.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «θα καταψηφίσω τον ισολογισμό της διοίκησης του Δήμου όπως έχω καταψηφίσει και τους προηγούμενους , αλλά και τους προϋπολογισμούς , γιατί μπορεί στα νούμερα να συμφωνούμε αλλά εκεί που διαφωνούμε είναι στην διαχείριση!!! Είναι θέμα φιλοσοφίας και προτεραιοτήτων!!!!
Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον να μιλάτε για πλεόνασμα , για θετικά νούμερα και πολλά ακόμη,  αλλά να σας απαντήσω ότι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου όταν δεν  εισπράττει κάποια ανταποδοτικότητα από τα οικονομικά αποτελέσματα.
Τι αξία έχουν στον κόσμο τα νούμερα ; Ας αναρωτηθούμε όλοι μας!!!
Σας καλώ όμως από την στιγμή που στον δήμο Περιστερίου τα οικονομικά του είναι καλά , έχει βιωσιμότητα , όπως δηλώνετε σε συνεντεύξεις σας και όχι μόνο , να πάρετε μία γενναία απόφαση  να μειώστε δραστικά τα δημοτικά τέλη , τα τροφεία στους σταθμούς και να ασκήσετε επιτέλους μία σωστή κοινωνική πολιτική στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας» .
Είχαν προηγηθεί οι ερωτήσεις του κ. Στέφανου Παπαδόπουλου προς την διοίκηση, ερωτήσεις βασισμένες στην έκθεση ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών επί του ισολογισμού χρήσης 2015.
Συγκεκριμένα ρώτησε γιατί δε τηρείται σωστό μητρώο παγίων ακίνητης περιουσίας , γιατί η σχολική περιουσία δεν περιλαμβάνεται στην ακίνητη περιουσία και από πότε είναι υποχρεωμένος ο δήμος να την απογράψει , γιατί η Τεχνική υπηρεσία δεν χρησιμοποιεί πληροφοριακό σύστημα οικονομικής παρακολούθησης των έργων , γιατί δεν τηρείται η αρχή της αυτοτέλειας των χρήσεων όπως αυτή η υπόδειξη αναφέρεται σε όλες τις εκθέσεις των ορκωτών , γιατί δεν διενεργούνται σωστές προβλέψεις στο κλείσιμο του ισολογισμού , γιατί δεν έχουν αναγνωριστεί εκτιμηθεί και γνωστοποιηθεί τυχόν υφιστάμενες εκκρεμοδικίες στις οικονομικές καταστάσεις με αποτέλεσμα όλων των παραπάνω να διατηρούμε πλέον σοβαρές επιφυλάξεις για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Είναι προφανές ότι ο Δήμος Περιστερίου παρουσιάζει λογιστικό πλεόνασμα το οποίο αν κάποιος διαβάσει και αναλύσει την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών λογιστών ίσως και να σχηματίσει διαφορετικά άποψη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου