Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

«Κύριε δήμαρχε , πόσους τόνους επικοινωνίας χωράνε σε 120 τόνους πορτοκάλια ; »

  
Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το δήμαρχο κ.Παχατουρίδη, όσο και από τον αρμόδιο για
θέματα κοιν. μέριμνας, κ. Θεοδωράκο για τη δωρεάν διανομή 120 τόνων πορτοκαλιών σε σχολεία και φορείς της πόλης, "εκ παραδρομής"(!;) - υποθέτω-, δίνεται η εντύπωση , πως ο δήμος με δικούς του οικονομικούς πόρους εξασφάλισε την προσφερόμενη ποσότητα.

  • Ως εκ τούτου, δεν αναφέρεται πουθενά , ότι αυτές είναι δράσεις για την  στήριξη ευπαθών ομάδων, όλης της χώρας σε πολλούς Δήμους και Περιφέρειες. (ΦΕΚ 1701-14/08/2015 & ΦΕΚ 2413-04/08/2016 άρθρο 10).

 Είναι τουλάχιστον πολιτική απρέπεια, αν όχι υστερόβουλη πολιτικά σκοπιμότητα. (επειδή έχουν κατ' επανάληψη πραγματοποιηθεί ανάλογες δράσεις και επίσης ο κ. δήμαρχος με ανάλογου περιεχομένου Δελτία Τύπου, αφήνει σαφώς την εντύπωση, ότι γίνονται με δικά του έξοδα και με δική του μέριμνα).

  • Από την προσφερόμενη και οφειλόμενη στους ευπαθείς πολίτες, κοινωνική μέριμνα και στήριξη, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την χρησιμοποιεί για πολιτική προβολή και άγρα ψήφων, την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά και οι άνθρωποι υποφέρουν.

Οφείλουμε όλοι οι αιρετοί ,πριν απ’ όλα, να κρατήσουμε με συνέπεια, ήθος και ειλικρίνεια, την αλήθεια ως την ελάχιστη αυτονόητη υποχρέωση  στους συμπολίτες μας και στον κοινωνικό ρόλο που αναλογεί στον καθένας μας.
Πολιτική χωρίς αλήθεια που υποκινείται από σκοπιμότητες , ενίοτε, ορίζεται ως μικροποσότητα ανθρωπιάς.
  • Στέφανος Παπαδόπουλος
  • Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου