Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

H Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στο πλευρό των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Περιστερίου


H Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δηλώνει τη στήριξη και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους μαθητές
του 2ου ΓΕΛ Περιστερίου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη με αίτημα να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες μαθητές.


  • Κινήσεις σαν αυτήν πρέπει να γεμίσουν όλες τις πόλεις και τις γειτονιές, πρέπει να στηριχθούν από όλους μας! 

Με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ – Τουρκίας, οι πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χωρίς δικαίωμα να εργαστούν για τα προς το ζην. 

  • Η πολιτική της κυβέρνησης είναι βαθιά ρατσιστική και αντιπροσφυγική ακριβώς γιατί δημιουργεί τεράστια εμπόδια και αρνείται να εγγράψει τα προσφυγόπουλα στις κανονικές τάξεις των δημοσίων σχολείων, ακόμα και τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κατοικίες, ξενοδοχεία, καταλήψεις χώρων κ.λπ. 
Παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμβάσεις, ακόμα και τη νομοθεσία του Ελληνικού κράτους που ορίζουν με απόλυτη σαφήνεια ότι πρέπει να διευκολύνεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των προσφύγων και γενικότερα των ευπαθών ομάδων στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. 

  • Ένα «εξ. επείγον» έγγραφο του Υπουργού Παιδείας (07/09/2016, Αρ. Πρωτ. : Φ1/143733/Δ2), αναφέρει ότι όταν υπάρχει προσέλευση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών μαθητών για εγγραφή στις σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. απαγορεύει στα σχολεία να κάνουν εγγραφές και απαιτεί το αίτημα να γίνεται στο διευθυντή εκπαίδευσης και όχι στη σχολική μονάδα. Πιο σαφέστατος, ρατσιστικός διαχωρισμός δεν μπορεί να υπάρχει! 
Τα αλλοδαπά παιδιά γίνονται θύματα ρατσιστικής διάκρισης με βάση την εθνικότητά τους. 
Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί γόνιμο έδαφος για φασιστικές ,ρατσιστικές φωνές και πρακτικές, που φτάνουν μέχρι και στο σημείο να στέκονται μπροστά από σχολικές πόρτες για να μην μπουν μέσα τα παιδιά των προσφύγων. 

  • Για εμάς είναι σαφές πως οι πρόσφυγες αποτελούν θύματα ενός πολέμου που γεννά το σύστημα. Το ίδιο σύστημα που καταδικάζει και εμάς τους ίδιους στη φτώχεια και την ανεργία. 
Ξέρουμε πως ο αντίπαλος μας είναι κοινός και πως μαζί πρέπει να παλέψουμε! 
Απαιτούμε το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων, πρώτα απ’ όλα του δικαιώματος στην ελευθερία. 

  • Διεκδικούμε από την κυβέρνηση, το δήμο, την περιφέρεια ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, αξιοπρεπή στέγαση, τροφή, δικαίωμα στην εκπαίδευση και την υγεία. 
Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τα σχολεία απαιτούμε: 

  • - Εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, σε κανονικές τάξεις καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις 
  • -Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία -Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού 
  • -Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες 
  • -Δωρεάν σίτιση και πλήρη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές/τριες
  •  -Μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών

Οι γειτονιές και τα σχολεία του Περιστερίου όχι απλά θα δεχθούν όλους τους πρόσφυγες, αλλά θα δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη με κάθε τρόπο, όπως άλλωστε έχουν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια! Εμείς ως Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ! Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και παλεύουμε ενάντια στην τεράστια αδικία που τελείται εις βάρος τους.. Γιατί απέναντι σε κάθε Ωραιόκαστρο θα υπάρχουν πάντα πολλά ΓΕΛ Περιστερίου!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου