Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Κ.Κάβουρας: Η στάση του Δήμου Ιλίου στο θέμα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» αναδεικνύει το στρατηγικό αδιέξοδο της διοίκησης Ζενέτου

του Κώστα Κάβουρα *
Η παράταξη Ζενέτου, το τελευταίο καιρό, έχει ξεχυθεί σε έναν ατέρμονο αγώνα δρόμου, για να αποδείξει
πως η γη δεν είναι στρογγυλή και πως η ίδια βρίσκεται εκτός κομματικών αγκυλώσεων και πως είναι δήθεν ανεξάρτητη από κομματικά συμφέροντα.
  • Παρ’ όλα αυτά, η πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται απ’ τις επιλογές που έχει πάρει όλο το προηγούμενο διάστημα, αναδεικνύει την αδυναμία της να απεμπολήσει την εξάρτησή της με πολιτικούς και πολιτικές των χειρότερων ημερών που γνώρισε ο τόπος. Δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδό της, καθώς η εποχή που οι πολιτικοί φίλοι του κ. Ζενέτου βρίσκονταν στην εξουσία και ο ίδιος «έλυνε και έδενε», πέρασε ανεπιστρεπτί.

Το γεγονός πως αυτή η συνθήκη πλέον δεν υφίσταται, έχει οδηγήσει τη Δημοτική Αρχή σε εμμονικές περιχαρακώσεις και πολεμικές αντιλήψεις κόντρα σε όλους και όλα – ακόμα και για ζητήματα σημαντικά για την πόλη του Ιλίου – θυσιάζοντας πολλές φορές το κοινό καλό, στο βωμό ιδεοληπτικών συμπεριφορών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Αυτή η προβληματική θεώρηση των πραγμάτων, αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από τη μέχρι τώρα στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».
  • Η τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αναφορικά με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», έδωσε σαφείς διεξόδους σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν κυρίως στη χρηματοδότηση, αλλά και στη διαχείριση του Πάρκου, με τη σύσταση ενός νέου υγιούς φορέα, απαλλαγμένου από τα χρέη του παρελθόντος, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι χρόνιες παθογένειες που εμφανίζει αυτός ο μοναδικός χώρος για την Αττική.

Τα νέα δεδομένα απαιτούν την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, ΑΣΔΑ, Δήμοι), της Ακαδημαϊκής Κοινότητας (Γεωπονικό, ΕΜΠ) και της Κοινωνίας των Πολιτών. Εντούτοις, μετά από εισήγηση του κ. Ζενέτου και με τις ευλογίες της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καούκη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μη συμμετοχή του Δήμου Ιλίου στη προσπάθεια διάσωσης του Πάρκου. Η ίδια ακριβώς εισήγηση κατατέθηκε και για το ζήτημα της συμμετοχής του ΑΣΔΑ, μια αντίληψη που ευτυχώς απομονώθηκε από τους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, που αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του Συνδέσμου στο νέο Φορέα.
  • Δυστυχώς, οι χειρισμοί του κ. Ζενέτου, κάθε άλλο παρά ωφελούν τη πόλη μας και καθιστούν το Δήμο Ιλίου ως τον μοναδικό φορέα που αρνείται πεισματικά να συνδράμει στη προσπάθεια διάσωσης του Πάρκου. Οι χειρισμοί αυτοί είναι σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση των πολιτών, οι οποίοι ζουν καθημερινά με την αγωνία για τη κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να υποσκάψει τη προοπτική επιβίωσης και ανάπτυξης του σημαντικότερου χώρου πρασίνου και αναψυχής της πόλης του Ιλίου.

* Ο Κώστας Κάβουρας είναι οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Ιλίου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου