Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τον Γιώργο Παυλίδη

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος Γεωργίου Παυλίδη, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ο εκλιπών τίμησε με το ήθος, το πάθος και την εργατικότητά του την Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια από τις θέσεις του αιρετού Νομάρχη Ξάνθης (1999-2010) και αιρετού Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης μέχρι σήμερα, αλλά και τη δικηγορία, την οποία άσκησε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το έργο και η προσφορά του είναι παρακαταθήκη για τους επόμενους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΧΙΝΑΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 20 - 10 - 16 τα ξημερώματα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιος Παυλίδης μετά από τη σκληρή μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας άνθρωπος ξεχωριστός, που διακρίθηκε σε όλη του τη επαγγελματική και πολιτική του καριέρα για το ήθος, το πάθος και την εργατικότητά του.
«Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας οραματιστής που πίστεψε στις δυνατότητες της Περιφέρειάς του, την υπηρέτησε με ζήλο και τα όνειρά του την ανέδειξαν σε σύντομο χρονικό διάστημα από ουραγό σε σημείο αναφοράς θετικών εξελίξεων. Το όραμά του και το αναπτυξιακό του σχέδιο θα είναι μοχλός προόδου για τις επόμενες γενεές,» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Π-ΑΜΘ και τονίζει: “σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θρηνεί το θάνατο του ηγέτη της, του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ενός μαχητή της ζωής που συνέβαλε καθοριστικά ώστε να βγει η Περιφέρεια ΑΜΘ από τη αφάνεια και να την οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία ανάπτυξης.»
Ως δικηγόρος άσκησε μάχιμη δικηγορία ,κυρίως ποινική από νεαρή ηλικία.
Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στο Νομό Ξάνθης. Ανέλαβε καθήκοντα από 01/01/1999 και συνέχισε επί δώδεκα (12) έτη, έως και 31/12/2010.
Μεταξύ άλλων, διετέλεσε:
Εκλεγμένος Πρόεδρος, εμπνευστής και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004.
Στις περιφερειακές εκλογές της 25 Μαΐου 2014, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού “Περιφερειακή Αναγέννηση” ποσοστό 56,35% εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου