Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κίμων Ε. Φουντούλης : ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗΣ


Τις τελευταίες ημέρες, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δάσους, μαζεύονται υπογραφές για να πάψουν
να ασκούνται στο Χαϊδάρι Έλληνες στρατιώτες και Έλληνες αστυνομικοί, αυτοί δηλαδή στους οποίους εμπιστευόμαστε την άμυνα και ασφάλεια της πατρίδας μας.

Μετά από την εξιχνίαση περιστατικού αδέσποτης σφαίρας που έφτασε στη Λ. Αθηνών κι αποδόθηκε σε ιδιώτη σκοπευτή ο δήμαρχος κ. Σελέκος τάχθηκε και σωστά κατά τη γνώμη μας κατά της χρήσης των πεδίων βολής από ιδιώτες που σαφώς δεν λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Επίσης μας ενημέρωσε πως ο Δήμος μας στηρίζει νομικά το Σύλλογο Δάσους.

Σε τι τον στηρίζει, στην έξωση του Ελληνικού Στρατού;
Ταυτόχρονα ο δημοτικός σύμβουλος του συριζα κι επιστήθιος φίλος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα , ο κ. Σπηλιόπουλος σε άρθρο του δηλώνει «ήρθε η ώρα τα στρατόπεδα να πάρουν το δρόμο τους» και αναφέρεται σε «οδικό χάρτη». 
Στις αντιδράσεις κατοίκων που «έχουν χάσει την ησυχία και την ψυχική τους ηρεμία» αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εμφανίζονται παραστάτες. 
Ποιο είναι όμως το διακύβευμα; Τι παίζεται ή μπορεί να παιχτεί στο Στρατόπεδο επί μνημονίων και ξεζουμίσματος της δημόσιας περιουσίας; Μα τι άλλο από την «αξιοποίηση»!!!. 
Το πώς θα εκδηλωθεί, μέσω υφιστάμενου εργαλείου π.χ. ΤΑΙΠΕΔ, ή από εταιρεία ακινήτων όπως αυτή που προανήγγειλε ο υπουργός κ. Καμμένος, λίγη σημασία θα έχει. 
Οι φερόμενοι ως κομμουνιστές και οι κομμουνιστογενείς συνηθίζουν να αναφέρονται σε «συσχετισμό δυνάμεων». 
Οι σοσιαλιστές και σοσιαλίζοντες, οι φιλελεύθεροι και δεξιοί μιλούν για «ισορροπίες» αλλά και «ευκαιρίες μέσα στη κρίση». 
Ποιοι θα βρουν την ευκαιρία αυτό τον καιρό με Στρατόπεδο δίχως στρατιωτική χρήση, οι οικολόγοι ή οι μπουλντόζες;
Λοιπόν εάν το Χαϊδάρι ζητήσει να φύγει τώρα ο στρατός, τώρα που η χώρα απειλείται από παντού και αναβάθμιση των ικανοτήτων στρατευμένων κι εφέδρων είναι το μόνο ίσως προσιτό μέτρο βελτίωσης της άμυνας, τότε στο Χαϊδάρι κινδυνεύουμε να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας. 
Να χαθεί δηλαδή ο πνεύμονας που χάρη στο Στρατό διασώθηκε δίπλα στη πόλη μας. 
Καθαρές κουβέντες, το Στρατόπεδο λειτουργεί ασφαλώς και σέβεται και την κοινή ησυχία. 
Εάν δύνανται οι σύλλογοι σκοπευτών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ασφάλειας και σεβασμού στη πόλη, υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα σκοπευτήρια, τότε καλώς . 
Εάν όχι ας βρουν αλλού υποδομές. Η χώρα μας χρειάζεται ΆΜΥΝΆ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ για να ζει ειρηνικά και δημοκρατικά. 
Το Χαϊδάρι κι η Αθήνα χρειάζονται ελεύθερους χώρους, πράσινο και ακάλυπτες από τσιμέντο εκτάσεις. 
Αυτά τα προσφέρει το Στρατόπεδο μέσα στην οικονομική κρίση. Από αυτή τη κρίση έχουμε χάσει και την ησυχία και τη ψυχική μας ηρεμία. Αυτή τη κρίση πρέπει να ξεπεράσουμε. 
Οι πολίτες μπορούν να διεκδικούν τα συμφέροντα τους με κάθε νόμιμο μέσο. Τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να μην ενεργούν εκ του προχείρου… 
Αυτό τον καιρό οι συσχετισμοί ευνοούν τους τοκογλύφους και τους κακούς γείτονες. 
Προϋπόθεση για ησυχία και ηρεμία αποτελεί η ύπαρξη σεβαστής άμυνας, δηλαδή ηθικού κι εκπαίδευσης. 
Όσοι καλλιεργούν ή/και και θωπεύουν τον εφησυχασμό ελέγχονται ως προς την αγαθή ή πονηρή πρόθεση…
  • Κίμων Ε. Φουντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου