Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Ο Δήμαρχος και η παράταξη του να διεκδικήσει και εισπράξει τις ήδη διαπιστωμένες ανείσπρακτες εισφορές σε γη και χρήμα

Μόνο θετικά σχόλια αξίζουν στο Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή για την εγρήγορση και συμπαράσταση που επιδεικνύουν για την περίπτωση των διεκδικήσεων μονής σε βάρος δημοτών του Περιστερίου καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και του Ποικίλου Όρους.
Του ορεινού όγκου για τον οποίο κάποιοι αυτόκλητοι «μελετητές» επεδίωξαν να ορίσουν νέου είδους προστασία και έτσι διευκόλυναν την αμφισβήτηση των δια νόμου καθορισμένων ορίων προστασίας του. Προ διετίας ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο δίχως αντίδραση έως τώρα γι αυτό και θα επανέλθουμε. 
  • Ας επικεντρωθούμε όμως στη δημοτική μέριμνα και περιουσία. 
 Ο Δήμαρχος και η παράταξη του θα ήταν συνεπέστεροι και άξιοι συγχαρητηρίων εάν εφάρμοζαν στο Χαϊδάρι τα αυτονόητα για μια χρηστή διοίκηση, όπως η εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για διεκδίκηση και είσπραξη των ήδη διαπιστωμένων ανείσπρακτων εισφορών σε γη και χρήμα. 
  • Θυμίζουμε πως η πράξη εφαρμογής για το Άνω Δάσος Π.Ε. 2/87 συντάχθηκε «κατά πλάνην», αυτό είναι το νομικό μας όπλο, και αυτό πιθανότατα δεν αφορά μόνο μία περίπτωση στο Άνω Δάσος, ενώ δεν είναι και η μόνη πράξη εφαρμογής. 
 Μια δημοτική αρχή δίχως εξαρτήσεις δεν έχει λόγο κωλυσιεργίας και συγκάλυψης, όταν όμως παρέρχονται δύο και πλέον χρόνια τότε γίνεσαι και εσύ, ο φρέσκος στην εξουσία, υπόλογος και αντικείμενο ελέγχου.  
  • Σήμερα αυτά που δεν εισέπραξε εγκαίρως ο δήμος μας βαρύνουν την τσέπη των δημοτών. Πόσο μάλλον που υπάρχουν και διεκδικήσεις αποζημιώσεων για δεσμευμένα οικόπεδα, απειλές για τη βιωσιμότητα της υπόστασης του δήμου, τις ψελλίζει η δημοτική αρχή αλλά δε βγαίνει να ενημερώσει υπεύθυνα και να προσγειώσει και τις προσδοκίες . 
 Ας σταματήσει λοιπόν σήμερα το διαχρονικό παιχνίδι καθυστερήσεων, ένα ιδιότυπο «κατενάτσιο» που υπονομεύει την ισοπολιτεία των Χαϊδαριωτών και την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου μας.
  •  Δεν θα είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες είσπραξης μετά από παρέμβαση της πολύπαθης και ασθμαίνουσας δικαιοσύνης; 
 Λέτε να νοιαστούν και οι αόκνως εργαζόμενοι «θεσμοί» των φιλόστοργων δανειστών μας; 
  • Μπά, αυτοί συνήθως διατυπώνουν και επιβάλουν ρυθμίσεις υπέρ συμφερόντων γης και χρήματος!...
 Ας ανασκουμπωθούμε αμέσως για να έρθουν αποτελέσματα. Κι αυτό αφορά πρωτίστως τη δημοτική αρχή και τους ανθρώπους της. 

 Η «αγγελία» που δημοσιεύσαμε προ ημερών συνδέεται ευθέως με το θεσμικό και βαθιά πολιτικό κενό που περιγράψαμε παραπάνω γι αυτό και την υπενθυμίζουμε.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή/ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ή/ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΩ ΔΑΣΟΥΣ (Ο.Τ. 388), ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΧΘΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Π.Ε. 2/87 , ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 95% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. ΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ.

  • ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου