Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Παρεμβάσεις από το ''από το ''Αριστερό Σχήμα Ιλίου'' στο Δημ. Συμβούλιο ( 20-10-2016 )'' στο Δημ. Συμβούλιο ( 20-10-2016 )





Δελτίο Τύπου από το ''Αριστερό Σχήμα Ιλίου''

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου( 20-10-2016 ) 
Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή από τον Γιώργο Χρόνη. 
 Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

  • Ενημερωθήκαμε από την Ενιαία σχολική Επιτροπή Π.Ε. ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις σχολικές μονάδες Π.Ε. στην Παπανδρέου για σχολικό τροχονόμο και για αυτό ανακαλείται η απόφαση να διατεθεί ο ένας από τους 2 τροχονόμους του 8ου Δημοτικού στις σχολικές μονάδες στην Παπανδρέου. 
Είχαμε κάνει σχετική ερώτηση για το θέμα έχοντας την άποψη ότι όλες οι σχολικές μονάδες δικαιούνται σχολικό τροχονόμο αλλά διαφωνήσαμε στο να διαχειριζόμαστε τη φτώχεια μας απαιτώντας να καλύπτουμε τα σχολεία με νέες προσλήψεις τροχονόμων και όχι με μετακινήσεις από τους ήδη υπάρχοντες αποδυναμώνοντας έτσι την ασφάλεια των μαθητών. 
  • Τελικά αποδείχτηκε πολύ κακό για το τίποτα.
 Θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός και μια καλύτερη οργάνωση πριν τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών. 
  • (Υπήρχε αίτημα των σχολικών μονάδων, είχε συμβεί ατύχημα, δεν μπορούσαμε να πάρουμε άλλον τροχονόμο, αποφασίσαμε κυκλικά να παίρνουμε από κάθε σχολείο, όμως λόγω ασθένειας του διευθυντή ενός σχολείου δεν προχώρησε, μας έκαναν έγγραφο όλες οι σχολικές μονάδες ότι δεν ενδιαφέρονται τελικά και ακυρώσαμε την απόφαση. Για του χρόνου βλέπουμε. Μην ασχολείται συνεχώς με το θέμα ο Χρόνης). 
Με αφορμή τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου Ιλίου δηλώνουμε τα εξής:
  • < Το θέμα το είχαμε πρωτοβάλει ως Α.Σ.Ι. στο δημοτικό συμβούλιο μεταφέροντας τις ανησυχίες των γονέων πριν 3 χρόνια. 
Κάναμε ερωτήσεις και παρεμβάσεις αλλά ουδέποτε πήραμε ξεκάθαρη απάντηση για τη τύχη της μελέτης του Πολυτεχνείου. 
Η Δημοτική αρχή ήταν καθησυχαστική αλλά και ενοχλημένη από τις συνεχείς μας παρεμβάσεις. Αυτή είναι όμως η δουλειά μας που αν σχετίζεται και με την ασφάλεια παιδιών είναι πιο επιβεβλημένη. 
  • Είχαμε μάλιστα προτείνει να επεκταθεί η μελέτη και σε άλλα σχολικά κτίρια. 
Ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση της Δ.Ε.Π. το δέχτηκε. 
Αυτό που λέει σήμερα ο Δήμαρχος το είχαμε προτείνει πριν από 3 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε που έστω και σήμερα ο Δήμαρχος το αποδέχεται. 
Εκφράζουμε την απορία μας πώς μια τέτοια μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από 3 χρόνια. Σίγουρα αφού δεν υπάρχουν εχέγγυα ακόμα για την καταλληλότητα του κτιρίου πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. 
  • Αν υπάρχει πρόβλημα και γίνει σεισμός θα κινδυνέψουν ζωές. 
Ακούσαμε όμως τον πρώην διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα και με τη νομιμότητα του κτιρίου καθώς δεν υπάρχει οικοδομική άδεια για τον 1ο όροφο. 
  • Αυτό αν και ήταν εν γνώσει του δήμου ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί άραγε; 
Και τίθεται και το ερώτημα: Το κτίριο εξετάστηκε από ειδικούς για τη στατικότητά του για την ασφάλεια των μαθητών ή για να νομιμοποιηθεί όπως και άλλα κτίρια του δήμου όπως είπατε και στην αρχή; Ή και για τα 2;
  •  Πρέπει να ερωτηθούν οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων των εμπλεκόμενων σχολείων όπως και το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Σίγουρα αν μετακινηθούν οι μαθητές θα δημιουργηθεί αναστάτωση. Προέχει όμως η ασφάλειά τους. 
Παράλληλα πρέπει να προστατευτεί το σχολείο για να μη συγχωνευτεί ή καταργηθεί. Να το δούμε και στο δημοτικό συμβούλιο. Έπρεπε να μας ενημερώσετε νωρίτερα αφού γνωρίζατε το πόρισμα της μελέτης από αρχές Σεπτεμβρίου >. 
  • ( Ενημερώσαμε τη Δ.Ε.Π., υπάρχει έγγραφο από τον Ο.Σ.Κ. ότι είναι ασφαλές και μάλιστα μετά τους σεισμούς του 1985 και του 1999, υπήρχαν όμως ανησυχίες των γονέων και έτσι όταν ήρθε το Πολυτεχνείο προσθέσαμε στη μελέτη και το γυμνάσιο. Τότε διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Δεν το γνωρίζαμε πριν. Όταν ο καθηγητής ζήτησε επιπλέον έρευνα, ενημερώσαμε όλη την πυραμίδα της εκπαίδευσης, τον Κουρουπλή, τις Κτιριακές Υποδομές. Τους στείλαμε την απόφαση της Δ.Ε.Π. για τα σχολεία που μπορούν να φιλοξενήσουν το σχολείο και είναι το 9ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο. Πήραμε την πρωτοβουλία για μελέτη σε χώρο που δεν έχουμε την ευθύνη, σκεφτήκαμε τα 200 παιδιά, στην ιδιοκτησία μας έχουμε μόνο το 3ο και το 8ο δημοτικά, όλα τα άλλα σχολικά κτίρια είναι του Ο.Σ.Κ. και ένα ενοικιασμένο ). Επίκειται επίσκεψη στον δήμο μας του υπουργού παιδείας. Αν ναι, για ποιους λόγους; ( Τον καλέσαμε για τα εγκαίνια του ειδικού σχολείου Ιλίου ). 
Θα επισκεφτεί και το 5ο και 11ο δημοτικά σχολεία; 
  • ( Ναι, ελπίζουμε να δει την κατάστασή τους όπως και του 3ου και 26ου νηπιαγωγείων Ιλίου και να μεριμνήσει για νέα κτίρια καθώς υπάρχει χώρος για να ανεγερθούν ). 
Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω: Λήψη απόφασης για επανακαθορισμό των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Δήμου μας, περί μείωσης ή απαλλαγής των τελών καθαριότητας και φωτισμού. Δηλώσαμε αποχή. 
Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση του Πάνου Κουτσιανά:
  • < Όσον αφορά τα δικαιολογητικά στη σελίδα 2 αναφέρεστε στο εκκαθαριστικό σημείωμα ή στη φορολογική δήλωση του τελευταίου έτους. Αν όμως δεν έχει υποβληθεί δήλωση; Να προστεθεί και η βεβαίωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης. Όσον αφορά τα τ.μ. της κύριας κατοικίας τι αφορούν τα 70τ.μ και τα 80 τ.μ.; Πρόκειται για το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, η κυβέρνηση δείχνει άπειρο σεβασμό στους θεσμούς και μηδενικό σεβασμό στους πολίτες, φορτώνει στην τοπική αυτοδιοίκηση τα βάρη χωρίς πόρους, η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι υποκριτική η στάση της, από την άλλη υπάρχει ολιγωρία και απροθυμία του δήμου, δεν το διαδώσατε με πανό όπως κάνατε για άλλες εκδηλώσεις, έχετε περιοριστικά κριτήρια, εκτός από τους άπορους πλήρη απαλλαγή θα μπορούσαν να έχουν και άλλες ευπαθείς ομάδες ανάλογα με το εισόδημά τους, τα 70τ.μ να πάνε στα 100τ.μ. και τα 80τ.μ. για τους πολύτεκνους στα 120 τ.μ., το ετήσιο φορολογικό εισόδημα να πάει από τα 6.000 ευρώ στα 12.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται για τους πολύτεκνους το πολυτεκνικό επίδομα, για τους τρίτεκνους να πάει στα 10.000 ευρώ, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες να μην είναι προαπαιτούμενο κάθε χρόνο η υποβολή δικαιολογητικών, να προτάξετε την κοινωνική πολιτική όπως το Κερατσίνι και η Πάτρα και όχι την επικοινωνιακή πολιτική. Όσον αφορά τον κ. Μπατσή που δε με ήθελε για μαθητή του ούτε εγώ τον ήθελα για δάσκαλο καθώς συνεργαζόταν τόσα χρόνια με τη δημοτική αρχή τους οποίους σήμερα κατηγορεί >. 
Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη των συντελεστών καθαριότητας και φωτισμού για την κάλυψη των προβλεπόμενων δαπανών καθαριότητας - φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για το έτος 2017. Δηλώσαμε αποχή. 
Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση του Πάνου Κουτσιανά:
  • < Η πρόβλεψη μη είσπραξης ανταποδοτικών τελών στα δημοτικά τέλη πέρσι ήταν περίπου 839.275 ευρώ. Ως τώρα σε τι ποσό κυμαίνεται; Προτείνουμε μείωση στα ανταποδοτικά τέλη του 2017 στα καταστήματα εκτός από τράπεζες και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Η δική σας πρόβλεψη για κατοικίες και καταστήματα είναι περίπου 6.000.000 ευρώ. Εμείς προτείνουμε πάγωμα στις κατοικίες και 10% μείωση στα καταστήματα, η διαφορά είναι 190.000 ευρώ περίπου, η πρόβλεψη στην επισφάλεια είναι αυξημένη όπως και πέρσι, το λογιστικό πλεόνασμα να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των πολιτών, δε θα ξεπεράσει τις 180.000 ευρώ περίπου, η διαφορά μας είναι 117.000 ευρώ περίπου, μπορεί να καλυφτεί από το πλεόνασμα που είναι 106.000 ευρώ περίπου και η διαφορά των 10.000 ευρώ να καλυφτεί από τους κάδους απορριμμάτων. Υποστηρίζουμε την καθαριότητα αλλά έχουμε διαφορετική προσέγγιση >. 
Λήψη απόφασης για τον καθορισμό συμμετοχής πολιτών σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου. Δηλώσαμε αποχή καθώς ο Πάνος Κουτσιανάς ζήτησε ελεύθερη συμμετοχή των κατοίκων του δήμου χωρίς αντίτιμο. 
  • Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Γ’ τριμήνου του έτους 2016. Δηλώσαμε αποχή. Έγκριση πίστωσης και διάθεσης ποσού 4.000,00 € με ΦΠΑ, τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμού τρόπου εκτέλεσης Μουσικοθεατρικής παράστασης για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με τίτλο «Το ουράνιο τόξο που μπορεί να κελαηδά στις 20.11.2016»
  • Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 1.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού και εργαστήριο ζωγραφικής στο καλλιτεχνικό καφενείο στις 27.11.2016»
  • Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 1.860,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο καλλιτεχνικό καφενείο του Δήμου Ιλίου στις 14.11.2016»
  • Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 1.240,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Μουσική παράσταση στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Ιλίου στις 04.12.2016»
  • Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 3.472,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Μουσική παιδική παράσταση στην Πλατεία Γεννηματά του Δήμου Ιλίου στις 09.12.2016»
  • Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 2.343,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Εκδήλωση με καραόκε στην πλατεία Γεννηματά του Δήμου Ιλίου στις 10.12.2016»
  • Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 1.562,40 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Παιδική αφηγηματική παράσταση στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στις 11.12.2016»
  • Έγκριση διενέργειας, τεχνικών προδιαγραφών, διάθεσης ποσού 1.736,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης για την υπηρεσία «Μουσική εκδήλωση λαϊκής και έντεχνης μουσικής στις 11.12.2016 στο καλλιτεχνικό καφενείο του Δήμου Ιλίου»
  • Έγκριση πίστωσης για την «Προμήθεια φουσκωτής αψίδας για τις εκδηλώσεις του Δήμου μας»
Σε όλα τα παραπάνω θέματα δηλώσαμε αποχή λόγω της στάσης της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των εργαζομένων που έμειναν απλήρωτες από εταιρεία με την οποία συνεργάζεται ο δήμος όπως δήλωσε ο Πάνος Κουτσιανάς. 
  • Καταβολή αποζημιώσεων βάσει της πράξης αναλογισμού 18/2009 για την απαλλοτρίωση ακινήτου επί των οδών Κάστρου Υμηττού & Χάλκης & Φλέβας στο Ο.Τ. 2149Α (Κ.Χ.) περιοχής Ραδιοφωνίας. Δηλώσαμε αποχή. 
Εξέταση ένστασης κατά της υπ’ αριθμ. 314/2016 Α.Δ.Σ. Δηλώσαμε αποχή. 
  • Λήψη απόφασης για καθορισμό διδάκτρων δημοτικού ωδείου. Δηλώσαμε αποχή. Λήψη απόφασης για επιβολή προστίμου στον κ. ΙΑΤΡΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, για φθορά δημοτικού πρασίνου, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κανονισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ψηφίσαμε κατά. 
Ο Πάνος Κουτσιανάς δήλωσε ότι υπήρχε θέμα ασφάλειας του σπιτιού, από την άλλη ό.τι φυτεύεις δεν είναι δικό σου, το πρόστιμο είναι τιμωρητικό, να δεσμευτεί να φυτέψει άλλο δέντρο.
 
  • Λήψη απόφασης για επιβολή προστίμου που αφορά ρύπανση από υπαίθρια διαφήμιση σύμφωνα με το άρθρο 22 § 1 του Κανονισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος. Ψηφίσαμε κατά. 
Στο θέμα < Έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ Ο.Τ. 2166Α ΕΡΓ. Ζ3/15 > 
ο Γιώργος Χρόνης ρώτησε για ποιο γήπεδο πρόκειται και απαντήθηκε ότι είναι το γήπεδο δίπλα στο κλειστό του ΚΑΚΟΥΡΗ. 
  • Ενώ η Δημοτική Αρχή έφερε για ψήφισμα πρόταση για τη διαχείριση σκουπιδιών στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής ύστερα από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποσύρθηκε για να συζητηθεί σε επόμενο συμβούλιο. Επιμείναμε να ψηφιστεί αλλά διαφώνησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. 
Τέλος ο κ. Πατσούρης αναφέρθηκε υποτιμητικά στον Πάνο Κουτσιανά καθώς είπε ότι ο Κουτσιανάς δεν πήγε με δικά του έξοδα στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. όπως έλεγε, εκτός και αν πήγε και ήταν αόρατος. 
  • Ο Πάνος Κουτσιανάς του απάντησε ότι δεν πήγε γιατί ακυρώθηκε η άδεια του από την εταιρεία που δουλεύει. Επενέβη ο Δήμαρχος λέγοντας να καταγγείλει την εταιρεία που δεν τον αφήνει να ασκήσει τα καθήκοντά του και του απαντήθηκε ότι εκφυλίζει τη διαδικασία.
Ο κ. Πατσούρης αναφέρθηκε υποτιμητικά και δυσφημιστικά για τους Δημοτικούς Συμβούλους του Α.Σ.Ι. που αρθογραφούν σε ανώνυμες ιστοσελίδες βάλλοντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ότι έτσι θα εξιλεωθούν και τους κάλεσε να βγάλουν τις κουκούλες. 
  • Ο Πάνος Κουτσιανάς του απάντησε ότι όσα γράφουν ο Κουτσιανάς και ο Χρόνης είναι με υπογραφές και τα ονόματά τους, ότι δε φοράμε κουκούλες, ας ψάξει αλλού να βρει αυτό που θέλει, δε θα μπούμε τώρα στη διαδικασία, θα πάρετε όμως την απάντηση αφού ερευνήσουμε το θέμα, δεν καταγγέλουμε τίποτα χωρίς να γνωρίζουμε για το τι πρόκειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου