Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Σγουρός: Ομολογία αποτυχίας η δήλωση Δούρου και τώρα θέλει να αποδράσει...


- Έφερε το απόλυτο μπάχαλο και τώρα προτείνει να αναλάβουν οι δήμοι τη διαχείριση των
απορριμμάτων
- Αναγκαία συνθήκη η εκούσια απομάκρυνσή της με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για να κάνει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική restart

  • Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου διατύπωσε την πρόθεσή της να απαγκιστρωθεί από την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καλώντας τους Δήμους να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη.
Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :
  • «Πριν δυο χρόνια η κα Δούρου μας έκανε κηρύγματα για το πώς οι αντιμνημονιακοί υποψήφιοι μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια από τους μνημονιακούς.
Σήμερα δηλώνει πρόθυμη να απαλλαγεί από την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων και προλειαίνει με δηλώσεις της το έδαφος για την αποχώρησή της.
Γιατί άραγε; Που οφείλεται αυτή η μεταστροφή; Είναι δείγμα γενναιοψυχίας ή μήπως είναι προϊόν μιας άλλου – και καλά υπεράνω – τύπου αντίληψης για την άσκηση διοίκησης;
  • Τίποτε από τα δύο. Η δήλωσή της είναι ο ορισμός της ομολογίας αποτυχίας.
Είναι πλέον προφανές ότι η προεκλογική αιχμή του δόρατος της κας Δούρου έγινε ασήκωτο βαρίδι και ο εκ του νόμου ορισμός της ως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ ανεπιθύμητο οφίτσιο που τσαλακώνει το προφίλ της.
  • Και κάπως έτσι η έξοδος από την προεδρία του ΕΔΣΝΑ φαντάζει ως η μόνη διέξοδος από την «καυτή πατάτα» των σκουπιδιών.
Oι αρμοδιότητες όμως δεν χωρίζονται σε ανεπιθύμητες και επιθυμητές, δεν διακρίνονται σε αυτές που έχουν πολιτικό κόστος και σε αυτές που δεν έχουν.
  • Διότι εάν πράγματι η κα Δούρου πίστευε ότι οι δήμοι όφειλαν να έχουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητά τους τη διαχείριση των απορριμμάτων έπρεπε να μας το έχει πει αν όχι προεκλογικά, τουλάχιστον έγκαιρα. Και όχι σήμερα που έχει ήδη δημιουργήσει πια τετελεσμένα.
Και δεν αναφέρομαι ασφαλώς μόνο στις συμβάσεις που έχει υπογράψει στον ΕΔΣΝΑ με διάφορους εργολάβους. Ακύρωσε τους διαγωνισμούς των νέων Μονάδων μέσω ΣΔΙΤ (ενώ όλες οι άλλες Περιφέρειες προχωράνε) για μια ιδεοληψία χάνοντας τα 200 εκ. € του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον παραμικρό σχεδιασμό που υποτίθεται είχε στα σκαριά και θα έθετε σε ισχύ. Αθέτησε όλες της τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Έφερε απέναντί της τους πάντες και τα πάντα.
  • Κοινώς έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε, προκάλεσε το απόλυτο μπάχαλο και τώρα ψάχνει με την πρώτη ευκαιρία «να την κάνει», σε πλήρη αντιδιαστολή βεβαίως με όσα κάναμε εμείς, που αναλάβαμε στη δυσκολότερη χρονικά συγκυρία και βγάλαμε το κάρο από τη λάσπη απέναντι σε Θεούς και δαίμονες.
Ας είναι. Θα συμφωνήσουμε μαζί της.
  • Η εκούσια απομάκρυνσή της με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί πλέον αναγκαία συνθήκη, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική να κάνει restart και να μπει σε στοιχειωδώς λογικές βάσεις.
Αρκεί η νέα αυτή αρχή να γίνει χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς νομοθετικές αβλεψίες και αστοχίες που θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο τη λήψη αποφάσεων, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν.
  • Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου