Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος: Ο Νόμος του κράτους για το Πάρκο Τρίτση είναι πλέον αντιδραστικός

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ ΤOY ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου
Αττικής συνάντηση του προέδρου του ΑΣΔΑ Ανδρέα Παχατουρίδη με τους δημάρχους του Δυτικού Τομέα Αθηνών, με θέμα τον νέο νόμο σχετικά με το μοντέλο διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος ανέφερε τα εξής: “Ο Νόμος του κράτους για το Πάρκο Τρίτση είναι πλέον αντιδραστικός -και βέβαια δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση- καθότι σε αυτόν προβλέπεται πλέον ξεκάθαρα η συμμετοχή των ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ, δηλαδή ιδιωτική πρωτοβουλία μέσα στο Πάρκο Τρίτση.
Επίσης, δεν εξασφαλίζεται αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, όπως άλλωστε και καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να μπορεί το πάρκο να φυλάσσεται, να καθαρίζεται και να συντηρείται, ώστε να είναι πραγματικά επισκέψιμο από το λαό της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο”.

Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα πως αν δεν κατοχυρωθεί πάγια χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν προσληφθεί μόνιμο προσωπικό (φύλακες, κηπουροί, καθαριστές, ηλεκτρολόγοι κλπ.), το πάρκο θα συνεχίσει να είναι παραμελημένο, με κίνδυνο να χαθεί ο οικολογικός, περιβαλλοντικός και πολιτιστικός του χαρακτήρας.

Τέλος, για μια ακόμη φορά, κάλεσε όλους τους πολίτες να παλέψουν, με κεντρικό σύνθημα “πάρκο κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ανοιχτό, δωρεάν, προσβάσιμο για το λαό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου