Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Θεατρική παράσταση " Μανταμ Σουσού" στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ρίτσος



 
Θεατρική παράσταση " Μανταμ Σουσού"  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Δημοτικό
Κινηματοθέατρο Ρίτσος
  •  Η «Μαντάμ Σουσού» αποτελεί το μοναδικό ανέκδοτο θεατρικό κείμενο του Ψαθά που γράφτηκε το 1942 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την κυρία Κατερίνα –Κατερίνα Ανδρεάδη– (Σουσού) και τον Αιμίλιο Βεάκη (Παναγιωτάκη), με τον Σπύρο Μουσούρη στο ρόλο του Καντακουζηνού. Η παράσταση σημείωσε πρωτοφανή θρίαμβο μέσα στην ιταλογερμανική κατοχή.  Μεταξύ άλλων, «ιστορία» στο ρόλο της Σουσούς  έχουν αφήσει η 'Αννα Παϊταζή (τηλεόραση 1972) και η  'Αννα Παναγιωτοπούλου (θέατρο 1998, τηλεόραση 1983).  
 Ο Δημήτρης Ψαθάς παρουσίασε τη «Μαντάμ Σουσού»  αρχικά ως ευθυμογράφημα σε συνέχειες στις στήλες του προπολεμικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Θησαυρός» (1939-1941) με τίτλο «Βίος και πολιτεία της Μαντάμ Σουσούς».
  • Αργότερα έκανε μία συρραφή των αυτοτελών περιπετειών της και την εξέδωσε σε βιβλίο (1941), κατόπιν έγραψε το θεατρικό έργο (1942) και ακολούθησε η κινηματογραφική ταινία (1948) που δεν σώζεται στις μέρες μας. Στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 η «Μαντάμ Σουσού» παρουσιάστηκε στο ραδιόφωνο από τη Γεωργία Βασιλειάδου, για να ακολουθήσει το  γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ σε σενάριο πάντα του ίδιου του συγγραφέα (1972 και 1986), όλα με τεράστια επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου