Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Με επιτυχία η Επιστημονική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer στον Δήμο Ιλίου


Επιστημονική μερίδα για τη Νόσο Alzheimer πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016,
στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου, όπου αξιόλογοι και διακεκριμένοι εισηγητές φώτισαν σημαντικά σημεία του ζητήματος και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί από το 2009 πρόγραμμα «πρωτοβάθμιας ανίχνευσης διαταραχών μνήμης, διάθεσης και άγχους» στα άτομα της τρίτης ηλικίας, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Οι περιοδικοί αυτοί έλεγχοι, εκτός από το άμεσο πρακτικό όφελος για τους εξεταζόμενους, αποδίδουν χρήσιμα συμπεράσματα σε ερευνητικό επίπεδο, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή, ευρωπαϊκά και εθνικά συνέδρια, στα οποία έχει συμμετάσχει ο Δήμος Ιλίου.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη την Κοινωνική Υπηρεσία για το εξαιρετικό της έργο, τόνισε:
  • «Πρόκειται για ένα μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα, με οικονομοτεχνικές προεκτάσεις και επιπτώσεις στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αφού οι αυξημένες ανάγκες για τη θεραπευτική αγωγή και τη φροντίδα του πάσχοντος, καθώς και για την υποστήριξη των φροντιστών, απαιτεί την κάλυψη μιας υψηλής υγειονομικής δαπάνης.


Η υγεία όμως, είναι αξία ανεκτίμητη και δεν υπολογίζεται με χρήματα. Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου διαχείρισης και αντιμετώπισης του ζητήματος της Άνοιας και της νόσου Alzheimer στην Ελλάδα, η οποία υπολείπεται σε υπηρεσίες και δομές για τη στήριξη των πασχόντων, καθώς και των οικογενειών τους, που είναι και ο “κρυφός ασθενής”, όπως λέγεται, της νόσου.» 

Photo 1:
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του

Photo 2:
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας

Photo 3:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο τ. Δήμαρχος Ιλίου Βασίλης Κουκουβίνος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Σεβαστοί Πατέρες των Ι.Ν. Ιλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου και πλήθος κόσμου


Photo 4 & 5:
Στιγμιότυπα από την Ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer



Photo 6:
Ο συντονιστής της Ημερίδας:
-Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Διευθυντής Κοινωνικού Ιατρείου ALZHEIMERS’ Πειραιά, ΕΚΨΕ, Πρόεδρος Κλάδου Ψυχο-Γηριατρικής της ΕΨΕ Δρ. Νίκος Ε.Δέγλερης

Οι εισηγητές της Ημερίδας:
- Ο Ψυχίατρος Επιστημονικά υπεύθυνος Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο ΝΕΣΤΩΡ» Αντώνης Μούγιας,
- Η Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια Νευρολογίας Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Μάγδα Τσολάκη,
- Ο Νευρολόγος, Διδάκτρορας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης 2ης Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ Χρήστος Κορρός,
- Ο Κοινωνικός Λειτουργός του Δήμου Ιλίου, MSc Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Ανδρέας Σόλιας



Photo 7:
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου, ο Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Διευθυντής Κοινωνικού Ιατρείου ALZHEIMERS’ Πειραιά, ΕΚΨΕ, Πρόεδρος Κλάδου Ψυχο-Γηριατρικής της ΕΨΕ Δρ. Νίκος Ε.Δέγλερης, ο Ψυχίατρος Επιστημονικά υπεύθυνος Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο ΝΕΣΤΩΡ» Αντώνης Μούγιας, ο Νευρολόγος, Διδάκτρορας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης 2ης Νευρολογικής κλινικής Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ Χρήστος Κορρός, ο Κοινωνικός Λειτουργός του Δήμου Ιλίου, MSc Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Ανδρέας Σόλιας και η Διευθύντρια Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Δήμου Ιλίου Αναστασία Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου