Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μιχάλης Γιάγκας «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (2.000.000) ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

 
  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (2.000.000) ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΠΛΑΝΗ 

  • Με πάνω από δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ θα επιβαρυνθούν οι Δημότες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας τα επόμενα δέκα χρόνια, εξ αιτίας της αλόγιστης διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, των αδυναμιών και των σκοπιμοτήτων της διοίκησης Καπλάνη.
Με σκοπό την αποφυγή της άμεσης χρεοκοπίας, η διοίκηση Καπλάνη προχωρά σε σύναψη νέου Δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους επτά εκατομμυρίων είκοσι πέντε χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα τριών ευρώ (7.025.933).
  • Το δάνειο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του υπάρχοντος δανείου με τη Τράπεζα Πειραιώς, αφού ο Δήμος αδυνατεί να το εξυπηρετήσει εξ αιτίας των τεραστίων δόσεων. Το παλαιό δεκαπενταετές δάνειο, ύψους 8.670.000 ευρώ, που αφορούσε κατά κύριο λόγο στην αγορά του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ, έπρεπε να αποπληρωθεί μέχρι το 2019.
Επί σειρά ετών, επειδή πρυτάνευσαν σκοπιμότητες, καταβάλλονταν μόνο τόκοι. Το κεφάλαιο παρέμενε άθικτο, με αποτέλεσμα σήμερα να οφείλονται 7 περίπου εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και τις δόσεις να διαμορφώνονται στα 2.350.000 ευρώ περίπου ανά έτος. Ποσό απαγορευτικό για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.
Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο, η διοίκηση Καπλάνη, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να καταφύγει σε νέα δανειοδότηση με επαχθέστερους όρους: Κυμαινόμενο επιτόκιο 4,30% + Euribor, έναντι 2,40% του παλιού και δέσμευση του συνόλου των πόρων και της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Η αποπληρωμή, με τους τόκους, θα ξεπεράσει τα 9.000.000 Ευρώ, πρέπει να γίνει σε δέκα χρόνια, μέχρι το 2026, και η ετήσια δόση διαμορφώνεται περίπου στα 900.000 ευρώ.
  • Η εξέλιξη αυτή αποτελεί προσωρινό σωσίβιο για τη διοίκηση Καπλάνη. Επιβαρύνει όμως με τουλάχιστον δύο εκατομμύρια τους Δημότες της Αγίας Βαρβάρας. Χρήματα, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της πόλης, την ανάπτυξή της και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. 

Αγία Βαρβάρα 1/9/2016 Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου