Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Yπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολικές μονάδες. Αριστερό Σχήμα Ιλίου Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Χρόνης

  • Ανακόλουθος ο υπουργός - έκθετη η Δημοτική Αρχή.
Σας είχαμε ενημερώσει ως Δημοτική Παράταξη του Αριστερού Σχήματος Ιλίου, με ανακοίνωσή μας,
για τα αποτελέσματα της συνάντησης εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων, αλλά και εκπροσώπων κατοίκων του Δήμου μας με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σπίρτζη που έγινε στις 21-5-2016 για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

  • Ο υπουργός είχε δεσμευτεί για μεγάλες αλλαγές στο συγκεκριμένο θέμα, άλλες βραχυπρόθεσμες και άλλες μακροπρόθεσμες. 
Μια από τις βραχυπρόθεσμες αλλαγές ήταν ότι με τη λήξη του σχολικού έτους άμεσα θα θεσπιζόταν διάταξη σύμφωνα με την οποία δε θα μπορούσαν να υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολικές μονάδες.

  • Τα σχολεία έκλεισαν, από τη συνάντηση με τον υπουργό έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες αλλά δεν είδαμε καμιά διάταξη.
 Άρα δικαιολογημένα μπορούμε να αποκαλούμε τον υπουργό < ανακόλουθο >.

  • Στις 24 Ιουνίου 2016 σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιλίου απευθύναμε σχετική ερώτηση στη Δημοτική Αρχή μήπως και είχαν κάποια ενημέρωση από τον υπουργό για το θέμα κι απάντησαν αρνητικά.
 Τους ρωτήσαμε τι έχουν σκοπό να κάνουν κι απάντησαν ότι αυτά που υποσχέθηκε ο υπουργός δε γίνονται καθώς στον Δήμο μας υπάρχουν πολλές σχολικές μονάδες και δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των 300 μέτρων των κεραιών από τις σχολικές μονάδες και άλλες ευαίσθητες εγκαταστάσεις.
  •  Ουσιαστικά δήλωσαν αναρμόδιοι για το θέμα.
 Άρα δικαιολογημένα μπορούμε να αποκαλούμε τη Δημοτική Αρχή < έκθετη > αφού δεν πιέζει τον υπουργό για υλοποίηση της δέσμευσής του και δεν προστατεύει την υγεία των δημοτών και των παιδιών τους.

  • Στο μεταξύ οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στον δήμο μας και διάφοροι επιτήδειοι και ασυνείδητοι να θησαυρίζουν εις βάρος της υγείας των κατοίκων του δήμου μας.
Αριστερό Σχήμα Ιλίου Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Χρόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου