Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Περισυλλογή αδέσποτων αλόγων από το όρος Αιγαλεω και αστικές περιοχές!Μερική επιτυχία είχε η 3η κατά σειρά προσπάθεια μας για τη περισυλλογή της αγέλης των 4
αδέσποτων - ημιάγριων αλόγων που ζούν και κινούνται σε περιοχές του όρους Αιγάλεω.

  • Η ολοένα και συχνότερη παρουσία των ζώων σε κεντρικους δρόμους για αναζήτηση τροφής και νερού δημιουργούσε προϋποθέσεις σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών.
Ταυτόχρονα η αναζήτηση τροφής σε κάδους σκουπιδιών και η χρησιμοποίηση ακατάλληλου νερού δημιουργούσε προβλήματα στην υγεία των αλόγων.
  • Με δεδομένη την αδυναμία των κρατικών και περιφερειακών αρχών να διαχειριστούν το πρόβλημα, το βάρος της περισυλλογής και φροντίδας των αλόγων έπεσε στο Δήμο κορυδαλλού και στον ΠΕΣΥΔΑΠ.
 
Η έλλειψη εμπειρίας μας σε ανάλογες καταστάσεις, η μηδενική ανοχή της αγέλης στην ανθρωπινη προσέγγιση, η άμεση διαφυγή της σε δυσπρόσιτες περιοχές του βουνού και οι ειδικές κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν τοπικά, απέδειξαν ότι το πρόβλημα ήταν πολύ πιο δύσκολο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
  • Τελικά χθές μέλη της ΟμάδαςΠολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ, του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Κορυδαλλού και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος με τη πολύτιμη βοήθεια έμπειρων εθελοντών καταφεραν να εγκλωβίσουν τον επιβήτορα και αρχηγό της αγέλης που όπως φαίνεται στο βίντεο ήταν εξαιρετικά επικίνυνη η διαχείρηση του.
Αμέσως μετά με απόφαση του ΠΕΣΥΔΑΠ και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δόθηκε για υιοθεσία και ήδη εχει μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο στη Βόρειοανατολική Αττική.
  • Ταυτόχρονα έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων για την εγκατάλειψη των ζώων.
Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι όπως πάντα η αυτοδιοίκηση είναι δίπλα στους πολίτες παρά ον οικονομικο στραγγαλισμό της από τις μνημονιακές πολιτικές.
  • Επίσης εκ μέρους της διοίκησης του ΠΕΣΥΔΑΠ και του Δήμου Κορυδαλλού ευχαριστούμε όσους βοήθησαν. Ειδικότερα τους εργαζόμενους, τους εθελοντές, τον διοικητή του ΑΤ Κορυδαλλού Β. Μουντζούρη και τον αστυνόμο Α.Κοτσίδη.
Τέλος ειδικά αναφορά κάνω στη πολύτιμη και ενεργητική συμμετοχή του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Πάχου.
 Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου