Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Στέφανος Παπαδόπουλος: Χρηματοδότηση στους Δήμους για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

"Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ Β’ 2082/06-07-2016, ΦΕΚ Β’ 2204/15-07-2016) με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των ζώων αυτών, δηλαδή την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή τους, την υιοθεσία ή την επανένταξή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν. 4039/2012, όπως ισχύει, και η έγκριση διάθεσης των σχετικών πιστώσεων. Στην εν λόγω ΚΥΑ αναφέρονται αναλυτικά οι επιλέξιμες και οι μη επιλέξιμες δαπάνες, οι δυνητικοί δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν.
  • Η χρηματοδότηση των φορέων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 70% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει. Στην περίπτωση της σίτισης των ζώων η χρηματοδότηση των φορέων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 50%.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (26/7/2016) ρωτήσαμε την δημοτική αρχή αν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την παραπάνω ΚΥΑ και να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο μας!
  • Τους ρωτήσαμε αν έχουν κάνει κάτι στην πόλη μας για την προστασία των ζώων από το καύσωνα , αν υπάρχουν ποτίστρες , ταΐστρες κτλ για να ανακουφίσουν τα αδέσποτα!!!
Δε θα θελα να σχολιάσω την απάντηση του δοκησίσοφου αντιδημάρχου , προφανώς έχει άλλες φωτογραφικές ασχολίες τον τελευταίο καιρό."
  •  Στέφανος Παπαδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου με την παραταξη Ενεργοί Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου