Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος; Υπήρχαν βουλευτές που δε γνώριζαν πολλά πράγματα για το πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"

 
Στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου από τον Δήμαρχο κ. Ν. Ζενέτο για το θέμα του
πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ο δήμαρχος τόνισε τα εξής.

" Σήμερα κατατέθηκε στη βουλή, ως κατεπείγουσα, νομοθετική ρύθμιση για το πάρκο που θα ψηφιστεί αύριο.
  •  Κλήθηκα και τοποθετήθηκα σε αρμόδια επιτροπή της βουλής για το ζήτημα αυτό όπου μετέφερα τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής.
Άλλαξε το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση του πάρκου. Δημιουργείται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με εποπτεία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μας γυρίζουν 14 χρόνια πίσω.
  • Θα συμμετέχουν 2 μέλη της Περιφέρειας, 2 μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης( 1 από Ίλιον και 1 από Αγίους Αναργύρους ), 1 μέλος του ΑΣΔΑ, 1 μέλος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, 1 μέλος Περιβαλλοντικής Εταιρείας-φωτογραφίζεται η Ορνιθολογική Εταιρεία. Ο Διευθυντής θα ορίζεται από τον υπουργό.
Εμείς διαφωνούμε, εμμένουμε στη θέση μας, δεν αναφέρουν ύψος χρηματοδότησης, λένε μόνο ότι το ποσό θα εξασφαλίζεται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, δηλαδή από τους δήμους, αυτό δεν έχει ξαναγίνει, θα χρησιμοποιούνται και τα ανταποδοτικά τέλη και οι δημοτικοί φόροι καταστημάτων που βρίσκονται στα όρια του πάρκου των αρμόδιων δήμων σε σχέση και με την αποκομιδή των σκουπιδιών.
  • Απάντησα σε ερωτήσεις βουλευτών που δε γνώριζαν πολλά πράγματα-π.χ. ότι οι δήμοι δεν έχουν δικαίωμα επέμβασης στο πάρκο. 
Διαφωνεί η Κ.Ε.Δ.Ε. με την πρόταση της πολιτείας, να δοθεί το πάρκο στον Α.Σ.Δ.Α. με τους πόρους, παλιότερα είχε δοθεί αλλά χωρίς τους πόρους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου