Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Κώστας Φωτεινάκης για την απόφαση σφράγισης από το Δήμο Χαϊδαρίου της "Επιχείρισης μαζικής εστίασης & αναψυχής εντός του Διομηδείου Βοτανικού Κήπου"


 
ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Φωτεινάκη (προέδρου των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece) 
για την απόφαση σφράγισης από το Δήμο Χαϊδαρίου της "Επιχείρισης μαζικής εστίασης & αναψυχής
εντός του Διομηδείου Βοτανικού Κήπου" 01.08.2016

Αν ανατρέξετε στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις και τις αναφορές μου  ΕΔΩ  ΕΔΩ θα διαπιστώσετε ότι η κριτική που ασκήθηκε για την λειτουργία του "κυλικείου" στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, ήταν για την υπαίθρια δασική ψυχαγωγία και για ορισμένες άλλες πλευρές  που έχουν σχέση με τον όρο αλλά και με ουσία της δασικής αναψυχής.

  • Για το θέμα της αδειοδότητησης του "κυλικείου" στο Βοτανικό Κήπο από το Δήμο Χαϊδαρίου δεν είχαμε κάνει καμία  αναφορά, γιατί εκτιμούσαμε ότι οι αρμόδιες Διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου (Γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) έκαναν υπεύθυνα και ανενόχλητα τη δουλειά τους.

Η Διοικούσα Επιτροπή/Δ.Ε. του  Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους», και κατά προέκταση το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Ε.ΚΠ.Α. που αυτό στην πραγματικότητα οφείλει να ασκεί διοίκηση, αδιαφόρησε για τις ενστάσεις και τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας, δεν συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες και με την πολιτική ηγεσία του  Δήμου Χαϊδαρίου, ούτε απάντησε με υπεύθυνο τρόπο στις συγκεκριμένες και ενυπόγραφες καταγγελίες φορέων και πολιτών.

  • Η θέση των ΦτΦ για το "κυλικείο" είναι γνωστή την επαναλαμβάνουμε "...είναι απαραίτητο ένα κυλικείο στο χώρο του Βοτανικού Κήπου, σύμφωνα όμως με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προδιαγράφει η δασική νομοθεσία και το δημόσιο συμφέρον και όχι η επιχειρηματική δραστηριότητα.."

Με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ.Μιχάλη Σελέκου για να σφραγιστεί το "κυλικείο" στο Βοτανικό Κήπο, η Δ.Ε. του Κοινοφελούς Ιδρύματος ας επανεξετάσει τη στάση της και ας συνεργαστεί με το Δήμο Χαϊδαρίου, τις υπηρεσίες και την Τοπική Κοινωνία. 

  • Είναι πραγματικά κρίμα η Δ.Ε. του Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» (δηλαδή το  Ε.Κ.Π.Α.) αντί για υπεύθυνες απαντήσεις σε ερωτήματα, έγγραφες καταγγελίες πολιτών, να στέλνει εξώδικα, να απειλεί με μηνύσεις και να μη συνεργάζεται με το  Δήμο.
Η  Δ.Ε. του Ιδρύματος, ακόμα και αν συμμορφωθεί και εκδόσει άδεια λειτουργίας καταστήματος μαζικής εστίασης και αναψυχής για το "κυλικείο", σύμφωνα με το Δήμο Χαϊδαρίου, οφείλει να εξετάσει και τις άλλες καταγγελίες και αν  προκύψουν ευθύνες να τις καταλογίσει.

Επωνύμως
Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος των ΦτΦ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
 Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

01.08.2016

Το Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης / Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI[1] συμμετέχουν 51 εθνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Στο πλαίσιο των δράσεων τους, οι ΦτΦ είναι εθνικοί συντονιστές για την Ελλάδα της εκστρατείας people4soil που θα ξεκινήσει επίσημα το Φθινόπωρο του 2016 με σκοπό να χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. και να προστατευτεί νομικά το έδαφος  ως  κοινό αγαθό[2]. Επιπρόσθετα συμμετέχουν και στο Διεθνές  Δίκτυο για το Δίκαιο Εμπόριο, Our World Is Not For Sale[3].--
Naturefriends Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου