Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΕΛΠΕ: οι εργαζόμενοι θέτουν θέμα ασφάλειας με αφορμή τις δυσλειτουργίες στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

 

Οι τελευταίες δυσλειτουργίες στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο έχουν προκαλέσει την
έντονη ανησυχία τόσο του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής όσο και των εργαζομένων.
  • Η έντονη ανησυχία των εργαζόμενων για τα διαδοχικά συμβάντα εκφράζεται μέσω ανακοινώσεων τόσο του Σωματείου εργαζομένων όσο και συνδικαλιστικών παρατάξεων. 
Στις ανακοινώσεις επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι τα επεισόδια αυτά λαμβάνουν χώρα μετά την περυσινή γενική συντήρηση με το πολύνεκρο δυστύχημα. Απευθύνουν μάλιστα, δημόσια, συγκεκριμένα ερωτήματα προς την εταιρεία παραθέτοντας και λεπτομέρειες.
  • Επιπλέον, νέα δυσλειτουργία στο διυλιστήριο, την Δευτέρα 8/8, προκάλεσε οξύ ρυπαντικό επεισόδιο και ήδη καταγράφονται διαμαρτυρίες και από το Χαϊδάρι.
Τις ανησυχίες αυτές δεν φαίνονται να συμμερίζονται οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής που δεν βρίσκουν λόγια να μιλήσουν για τα συμβάντα σαν να επρόκειτο για φυσικά φαινόμενα.
  • Με τις ελεγκτικές αρχές να μην μπορούν να επιτελέσουν τον ρόλο τους είτε εξαιτίας της υποστελέχωσης είτε εξ αιτίας της έλλειψης ειδίκευσης για τόσο πολύπλοκες διεργασίες, το αίτημα της θέσπισης ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ με εξουσίες και αρμοδιότητες (αυτοψιών, εισήγησης προστίμων, επιβολής πρόσθετων περιβαλλοντικών όρων και μέτρων ασφάλειας) αλλά και διαρκούς παρακολούθησης της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και των όρων ασφάλειας των διυλιστηριακών και λοιπών εγκαταστάσεων καυσίμων στο Θριάσιο και στην Μεγαρίδα αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Είναι καιρός να αποτελέσει και συνδικαλιστικό αίτημα.







πηγή  http://ecoeleusis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου