Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


 Από το Δήμο Πετρούπολης ανακοινώθηκε το εξής:

"Συνεχίζονται οι εργασίες που αφορούν στη βελτίωση της σχολικής στέγης, μέσω της εργολαβίας που
πραγματοποιεί ο Δήμος Πετρούπολης, προϋπολογισμού 216.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνη και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβρη.

  •     Η εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά οικοδομικές, σιδηρουργικές εργασίες, ενώ γίνεται προσπάθεια να επισκευασθούν ό,τι φθορές υπάρχουν (όπως για παράδειγμα λόγω υγρασίας, ή ολισθηρότητας δαπέδων), με σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες να βρίσκονται σε ασφαλή σχολικά κτίρια.
    Δυστυχώς, τα χρήματα που προορίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Δήμους δεν επαρκούν για να λυθούν όλα τα προβλήματα στις υποδομές των σχολείων. Είναι ενδεικτικό ότι η ΣΑΤΑ (το ποσό που διατίθεται για έργα) έχει μειωθεί κατά 65% τόσο από την προηγούμενη, όσο και από την τωρινή κυβέρνηση, κάτι που συνεπάγεται τη μεγάλη αδυναμία του Δήμου να προγραμματίσει και να προχωρήσει σε όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα, που θα καταστήσουν απόλυτα σύγχρονα και ασφαλή τα σχολικά κτίρια.
  •     Τέλος, αναμένεται εντός του 2017 ως Δήμος να προχωρήσουμε σε νέα εργολαβία, αντίστοιχου προϋπολογισμού, που θα αφορά κυρίως την αντικατάσταση κουφωμάτων, στοχεύοντας στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου