Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μια μοναδικής ποιότητας βραδιά Τάνγκο και πολιτισμού από τους Ενεργούς Πολίτες Περιστερίου με την Patricia Malanca!

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στις 20.30 οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου παρουσίασαν μια μοναδικής ποιότητας εκδήλωση. 

  • Προσκεκλημένη στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου (Στάση μετρό - Περιστέρι) ήταν η Αργεντίνα τραγουδίστρια Patricia Malanca.
Ήταν μία μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στο Αργεντίνικο τάνγκο κατά τη διάρκεια της οποίας η καλλιτέχνης, με το τεράστιο ταλέντο και την εκρηκτική προσωπικότητα, δημιουργώντας μια διαδραστική σχέση με το κοινό, έκανε αναφορές σε τρέχοντα κοινωνικοπολιτικά θέματα, στην ιστορία ορισμένων τραγουδιών τολμώντας να αναφερθεί ακόμα και σε προσωπικές της στιγμές και συναισθήματα σε σχέση με τα τραγούδια που ερμήνευε.


  • Ο διοργανωτής Ανδρέας Πιλάλης προλόγισε τονίζοντας πως οι Ενεργοί Πολίτες στο Περιστέρι προσπαθούν και προασπίζονται τα συμφέροντα της Πόλης και των Δημοτών σε καθημερινή βάση χωρίς να παραλείπουν και την ποιότητα στον πολιτισμό, όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Ευχαρίστησε την τραγουδίστρια, το κοινό, καθώς και τους Γιάννη Πετράκη, Νίνα - Θάλεια Πιλάλη και Ανδρέα Τασόπουλο για την συμβολή τους στην  επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Φ. Κουγιουμτζής στη σύντομη ομιλία του τόνισε: Με τους ανθρώπους που προέρχονται από την Αργεντινή αμέσως δένεσαι, γιατί έχουν μια ζεστή καρδιά και συναίσθημα. Έχουμε δε και κοινά βιώματα, αφού ως κράτη έχουμε περάσει πολλές και μεγάλες δυσκολίες όπως η χούντα, η μεγάλη οικονομική κρίση, και έτσι έχουμε μια κοινή αντίληψη καταστάσεων και πραγμάτων με τον νεοφιλελευθερισμό το ΔΝΤ που καταδυναστεύει λαούς. Όμως οι λαοί υπάρχουν, αντιστέκονται και μπορούν να δημιουργούν και πολιτισμό. 

  • Οι παρευρισκόμενοι που γέμισαν το θέατρο στο  Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολιγόλεπτη, εμπεριστατωμένη αναφορά στην καλλιτεχνική πορεία της  Patricia Malanca μέσα από ένα dvd το οποίο επιμελήθηκαν ο Γιάννης Πετράκης και η Νίνα - Θάλεια Πιλάλη το οποίο καταχειροκροτήθηκε! 
Η υπόλοιπη βραδιά ήταν ομολογουμένως μαγευτική, με την παρουσία της Patricia Malanca να γεμίζει τη σκηνή και το θέατρο με την μελωδική φωνή της, την κίνηση της και  τα  σχόλια άλλοτε κοινωνικά άλλοτε πολιτικά, άλλοτε γύρω από προσωπικές της εμπειρίες ενδιάμεσα στα τραγούδια της.
Την Patricia πλαισίωσαν και εκτέλεσαν χρέη μεταφραστή οι χορευτές Carlos Dall'Asta και Μαρία Καραγεώργου



                                                                 
Το κοινό συμμετείχε και αποθέωσε τους καλλιτέχνες γοητευμένο από την Αργεντίνικη κουλτούρα, εισπράττοντας τη φλόγα και το πάθος τους.

Στην εκδήλωση που χορηγός επικοινωνίας ήταν το www.nlpradio.gr και opalmos.gr παρόντες ήταν πλην των προαναφερθέντων, η πρέσβυρα της Αργεντινής στην Αθήνα οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζούτσος Νικόλαος, Παπαδόπουλος Στέφανος Δημήτρης Κελάφας, από το Ίλιον ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ ο Κάβουρας Κώστας, από το Χαϊδάρι ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες σε δράση Θοδωρής Σπηλιόπουλος
Μερικά σχόλια από το  διαδίκτυο:
  • "Μόλις γυρισα απο μια πανέμορφη εκδήλωση (διοργανωτές Ενεργοί πολιτες-Παλμος Ν.Ζωής) Για δεύτερη φορά απολαυσα μια καταπληκτική ερμηνευτρια,μια μοναδική ακτιβίστρια μια Αρτζεντινα γεμάτη φως κ ταμπεραμέντο την αγαπημένη μου Patricia Malanca!!!!!"
  • "Φανταστική εμπειρία στο Περιστέρι με την  Patricia!"
  • "ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ !!!! FORTSA ARZENTINA !!!"
  • "Είδα την Αργεντινή το τάνγκο και τα νοήματα του με άλλο μάτι! μπράβο στους ενεργούς πολίτες"
  • "Το Περιστέρι είναι μια ειρηνική πόλη, με ιδεαλιστές, με πόθο για σωστή διοίκηση της πόλης... ιδανικό για σπορά τάνγκο και επανάστασης. Τα καταφέραμε πάλι!Patricia Malanca"
Μια εκτενή αναφορά για την εκδήλωση της Παρασκευής και την καλλιτέχνιδα έκανε το ράδιο COSMOS 107 FM. Το www.nlpradio.gr  υποστηρίζει όλη την περιοδεία της Patricia Malanca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου