Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος: O εργασιακός μεσαίωνας που ζουν οι σχολικές καθαρίστριες

Την Τρίτη, 19-7-2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δημάρχων, εκλεγμένων με τη στήριξη του ΚΚΕ, με την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή αγώνα καθαριστών – καθαριστριών. Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν το Συνδικάτο ΟΤΑ, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων και τα κλαδικά Σωματεία καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων Πειραιά και Αθήνας.
  •     Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα σχολεία, ο εργασιακός μεσαίωνας που ζουν οι σχολικές καθαρίστριες, αλλά και ο καλύτερος συντονισμός του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
        
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ κάποιοι από αυτούς μετατράπηκαν σε μόνιμο προσωπικό με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ακόμα και μιας ώρας τη μέρα! Φυσικά, οι αμοιβές των εργαζομένων δεν ξεπερνούν τα 200 - 300 ευρώ μηνιαίως, με πολλούς από αυτούς να είναι απλήρωτοι μήνες!

  • Κατά τη συζήτηση, οι σχολικές καθαρίστριες εξήγησαν στους δημάρχους και στους εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών το τι πραγματικά συμβαίνει στον κλάδο τους και τους παρέθεσαν τα αιτήματά τους.
Τα σωματεία μετέφεραν για άλλη μια φορά την κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όσον αφορά την ανανέωση των συμβάσεων και τη διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, τόνισε πως: «την ίδια αγωνία που περνάτε εσείς, την περνάμε κι εμείς. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός και δεν ξεκινά σήμερα». Επίσης, δήλωσε την απόφασή του η Δημοτική Αρχή να παλέψει στο πλάι των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, γιατί οι σχολικές καθαρίστριες είναι αρμόδιες για τη δημόσια υγιεινή και την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών μας, στο περιβάλλον που μαθαίνουν γράμματα και με αυτή την έννοια, ο ρόλος τους είναι εξίσου αναγκαίος με του εκπαιδευτικού.
Από την πλευρά τους, σύσσωμες οι δημοτικές Αρχές σημείωσαν πως ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, προκειμένου να υπάρχει ένα πρώτο βήμα πίεσης προς την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, ο Δήμος ζητάει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, χωρίς καθυστέρηση, να λύσουν αυτό το καίριο για τη λειτουργία των σχολείων ζήτημα.
  • Να ανανεωθούν τώρα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, να διασφαλίσει η κυβέρνηση την χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, με την μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία.
Τέλος, οι Δήμαρχοι επισήμαναν πως θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων, απαιτώντας από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος στον εμπαιγμό με την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Η Δημοτική Αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου