Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ρένα Δούρου και Βαγγέλης Σίμος - Μελέτη Αποκατάστασης Πρανών στο Πρώην Λατομείο "Γρηγορίου" Πετρούπολης


Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο τη σύνταξη της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Αποκατάστασης Πρανών στο Πρώην Λατομείο "Γρηγορίου"».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 22.762,53 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ τη χρηματοδότηση αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής.
Ειδικότερα, το έργο αφορά στη σύνταξη δύο επιμέρους μελετών -Γεωλογικής και Γεωτεχνικής-, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατολίσθηση, μήκους 25 περίπου μέτρων, που έχει συντελεσθεί στην υφιστάμενη οδό πρόσβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις στο βόρειο τμήμα του πρώην λατομείου «Γρηγορίου» στο Δήμο Πετρούπολης, μετά από έντονες βροχοπτώσεις.
Στόχος της μελέτης είναι να μειώσει τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών μετά την εκδήλωσή τους, ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ασφαλής για τη χρήση που προορίζεται, και συγκεκριμένα η αποφυγή του κινδύνου από τις καταπτώσεις ασταθώς συγκρατούμενων λίθων που μπορούν να προκαλέσουν κατάρρευση του υπάρχοντος οδοστρώματος, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.
Επισημαίνεται ότι η Γεωλογική και η Γεωτεχνική μελέτη θα είναι σε επίπεδο οριστικής μελέτης, θα περιλαμβάνουν λεπτομερείς τεχνικές εκθέσεις, τα απαιτούμενα σχέδια και θα καθορίζουν τη μεθοδολογία κατασκευής του έργου αποκατάστασης. Τέλος, σημειώνεται ότι οι δύο επιμέρους μελέτες θα ανατεθούν από το Δήμο Πετρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου