Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ξεκινούν επιστημονικές μετρήσεις για το ζήτημα των οσμών στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και την ευρύτερη περιοχή

Ένα ζήτημα που επείγει γιατί είναι υγειονομικής σπουδαιότητας στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας
προσπαθεί να διαχειριστεί η Περιφέρεια Αττικής. Η δυσοσμία στους γύρω από τον ΧΥΤΑ Δήμους η οποία είναι αισθητή καθημερινά και χειροτερεύει μερικές μέρες προκαλώντας δυσφορία στους κατοίκους.
  • Ξεκινούν άμεσα οι επιστημονικές μετρήσεις σε σειρά θέσεων εντός και εκτός της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής προκειμένου να διερευνηθεί και αντιμετωπισθεί το ζήτημα της δυσοσμίας στις γύρω από τον ΧΥΤΑ περιοχές.
Ειδικότερα, σε εφαρμογή της Σύμβασης με αντικείμενο τις «Επείγουσες Εργασίες Μέτρησης Οσμών στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και την Ευρύτερη Περιοχή», θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις οσμών εντός της ΟΕΔΑ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ αλλά και σε κατοικημένες (κυρίως) και μη περιοχές, ώστε να διερευνηθεί και να μελετηθεί το μέγεθος αλλά και η πηγή-αιτία της όχλησης .

  • Έστω και με καθυστέρηση ήρθε το θέμα της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του ΧΥΤΑ Φυλής στην ΕΕ του ΕΔΣΝΑ. Από ότι μαθαίνουμε οι δήμαρχοι της Φυλής, νυν και πρώην που συμμετέχουν στην εκτελεστική επιτροπή του συνδέσμου, ο ένας προτίμησε να απέχει ενώ ο άλλος εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για το φορέα υλοποίησης της έρευνας και για το κόστος της. 
 
Το θέμα άλλωστε είναι  τόσο πολύπλοκο που θα  χρειαστεί η συνδρομή νομικού συνεργάτη για το πως θα  γίνει η  έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των περιβαλλοντικών συνθηκών στην ΟΕΔΑ και της ευρύτερης περιοχής  Δ. Αττικής.
  •     Η αμοιβή για τη διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας " εκτίμησης περιβαλλοντικών παραμέτρων στην ΟΕΔΑ Δυτ. Αττικής" την ευρύτερη περιοχή της θα φτάσει τα 523.404 € . Τα χρήματα αυτά έχουν προυπολογιστεί στο να δοθούν, 261.702 € το 2017  και άλλα τόσα το 2018.

Σε αναμονή για το τις επόμενες αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ που θα ξεκαθαρίζουν τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και την απόφαση του νομικού συνεργάτη για το πως θα γίνει η εν λόγο έρευνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου