Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Μη νόμιμη η λειτουργία του κυλικείου στον Διομήδειο κήπο , υποστηρίζει ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος


 Μη νόμιμη χαρακτηρίζει την λειτουργία του κυλικείου στον Διομήδειο κήπο , ο Δήμαρχος της
πόλης κ. Μιχάλης Σελέκος , με έγγραφο που απέστειλε στον Συνήγορο του Πολίτη , ενώ ζητά από τους φορείς που κοινοποιείται το εν λόγω έγγραφο , να προχωρήσουν σε ενέργειες της αρμοδιότητάς τους.
  •  Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου θέτει ευθέως θέμα νομιμότητας , αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο έγγραφο προς τον Συνήγορο του Πολίτη , το κυλικείο δεν διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, αλλά λειτουργεί με άδεια από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο .
Επιπλέον ο Δήμαρχος επισημαίνει , ότι από την νομοθεσία για την αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος , δεν προβλέπεται έκδοση άδειας λειτουργίας σε αυτά από άλλη Αρχή , πλην των ΟΤΑ .
  • Στο συγκεκριμένο έγγραφο , ο κ. Σελέκος κάνει λόγο για ειδικό καθεστώς χρήσεων και όρων δόμησης στο οποίο ανήκει ο Διομήδειος Βοτανικός κήπος , ενώ αναφέρεται σε δελτία συμβάντων της Άμεσης Δράσης αλλά και σε υλικό που διαθέτει ο Δήμος , εκ των οποίων συνάγεται , σύμφωνα πάντοτε με το εν λόγω έγγραφο , ότι υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις των υφιστάμενων νόμων και διατάξεων , όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά .
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος
Με το έγγραφο του Δημάρχου ανοίγει ένα θέμα για το οποίο καλούνται να πάρουν θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς , στους οποίους μάλιστα κοινοποιείται το έγγραφο ( Αστυνομία , Υγειονομικό , δασική Υπηρεσία ) αλλά και το Πανεπιστήμιο καθώς και το δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου και να ασκήσει ο καθένας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία , αρμοδιότητες του, κυρίως ο ίδιος ο Δήμος Χαϊδαρίου, στον οποίον ανήκει η αποκλειστική αρμοδιότητα για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Το έγγραφο προς τον Συνήγορο του Πολίτη


 
Πηγή : http://www.aftodioikisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου