Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Στέφανος Παπαδόπουλος: Η διοίκηση Παχατουρίδη εκχωρεί τα δημοτικά καταστήματα στην οδό Παν.Τσαλδάρη


Η διοίκηση Παχατουρίδη συνεχίζει ακάθεκτη την εκχώρηση δημόσιων χώρων σε ιδιώτες, κι αυτή τη
φορά σειρά έχουν τα δημοτικά καταστήματα στην οδό Παν.Τσαλδάρη, απέναντι από την Ευαγγελίστρια,τα οποία δίνονται για εκμίσθωση διάρκειας δώδεκα (12) ετών< για κάθε νόμιμη εμπορική χρήση>, άρα όπως καταλαβαίνετε νέες καφετέριες πρόκειται να δημιουργηθούν, ακολουθώντας το <παράδειγμα>της ιστορικής Δημοτικής Αγοράς,για τη χρήση της οποίας έχουμε εκφράσει την αντίδρασή μας.
  • Έτσι και σήμερα η ψήφος μου ήταν αρνητική ,γιατί η δική μας πρόταση για τα Δημοτικά καταστήματα είναι τελείως διαφορετική από την πρόταση της διοίκησης. 
Αν η πρόταση της διοίκησης του δήμου για τους δημότες της πόλης ,και ιδιαίτερα για τη νεολαία, είναι να τους <οδηγεί>, εμμέσως πλην σαφώς ,στις αμέτρητες καφετέριες, ως τρόπο διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου τους, εμείς έχουμε να προτείνουμε άλλους τρόπους ,όπως η συμμετοχή τους σε ομάδες και συλλόγους που προάγουν τη δημιουργία ,τον πολιτισμό ,τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό!!!!
  • Αν η πρόταση της διοίκησης του δήμου είναι η δημιουργία ενός νέου <Μπουρναζίου> στο κέντρο της πόλης ,η δική μας πρόταση είναι χώροι δημιουργίας και πολιτισμού.
Τα δημοτικά καταστήματα ,αφού πρώτα ανακαινιστούν από τον Δήμο,θα μπορούσαν κάλλιστα να παραχωρηθούν σε συλλόγους,ομάδες και φορείς της πόλης μας ,όπως προανάφερα.
  • Είναι η στιγμή που οι δημότες θα πρέπει να τοποθετηθούν για τις πρόσφατες αποφάσεις, και άλλες ανάλογες, που η διοίκηση του δήμου λαμβάνει κι εκτελεί ερήμην τους εδώ κ πολλά χρόνια .
Πρέπει επιτέλους οι δημότες να ενημερωθούν για αυτά τα σημαντικά ζητήματα και να μπορούν να έχουν άποψη για την πόλη που θέλουν.
  • Γι αυτό καλούμε για ακόμη μια φορά τη διοίκηση του δήμου να μην παίρνει αποφάσεις ερήμην αλλά να θέτει τα ζητήματα σε ανοιχτή διαβούλευση και διάλογο με τους δημότες,να τους δίνει την ευκαιρία να εκφράζουν την άποψή τους,και ,γιατί όχι να συναποφασίζουμε για θέματα,όπως ακριβώς θέτουν οι αρχές της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου