Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ερευνάται η υπόθεση «παραχώρησης» χωρίς αποφάσεις Ολυμπιακών και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Περιστερίου, στην ΠΑΕ Ατρόμητος

Ήλθε στην δημοσιότητα, μετά από το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας pitsounicity, την εβδομάδα που πέρασε, αν και ήταν γνωστό, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι ερευνάται η υπόθεση «παραχώρησης» χωρίς αποφάσεις Ολυμπιακών και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Περιστερίου, στην ΠΑΕ Ατρόμητος χωρίς κάποιο μίσθωμα ή αντισταθμιστικό όφελος για την πόλη.

Η υπόθεση βρίσκεται στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, μετά από, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπεριστατωμένη αναφορά δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Κατά, τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που κατατέθηκαν δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, περιλαμβάνουν, όλους τους αθλητικούς χώρους που έχουν παραχωρηθεί χωρίς καμία απόφαση (στο μιλητό) είτε του Δ.Σ. του ΟΠΑΑΔΠ, είτε του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς ενοίκιο (δωρεάν), καθώς επίσης και ονόματα προσώπων που έχουν ωφεληθεί από αυτό (διαμονή στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κέντρου, χρήση του γυμναστηρίου αθλητικών οργάνων και του προπονητηρίου, κατασκευή χωρίς άδεια κέντρου αποκατάστασης αθλητών σε δημοτικό χώρο, κλπ).

Το θέμα «Ατρόμητος», αποτέλεσε για αρκετά χρόνια, θέμα ταμπού για όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο Περιστέρι, αφού κανείς δεν ήθελε να έλθει αντιμέτωπος με την τοπική κοινή γνώμη, που χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά με μεγάλη μαεστρία από την Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη.

Σύμφωνα με όσα είναι επίσημα γνωστά, στην ΠΑΕ Ατρόμητος, έχουν παραχωρηθεί με σύμβαση α) ο αθλητικός ποδοσφαιρικός στίβος (αγωνιστικός χώρος) του δημοτικού σταδίου, τα δύο αποδυτήρια των ομάδων και δύο αίθουσες κάτω από τις κερκίδες για εκδοτήρια εισιτηρίων και γραφεία της ομάδας, έναντι ετήσιου μισθώματος 22.000 ευρώ.

Το 2014 (Αύγουστο, μήνας που παίρνονται όλες οι καλές αποφάσεις), μετά από αίτημα της ΠΑΕ Ατρόμητος το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΑΔΠ και μετά από εισήγηση της Προέδρου κ. Κορόγιαννη, απάλλαξε την ΠΑΕ από την καταβολή του ετήσιου μισθώματος των 22.000 ευρώ, σε αντιστάθμισμα, όπως αναφέρει η απόφαση των έργων βελτίωσης στο δημοτικό στάδιο που έγιναν με χρηματοδότηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας.

Φαίνεται, όμως, ότι ούτε αυτά τα 22.000 ευρώ το χρόνο, για όσα χρόνια όφειλε, κατέβαλε η ΠΑΕ Ατρόμητος στο νομικό πρόσωπο του Δήμου, αφού, όπως έγινε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η ΠΑΕ κατέθεσε αίτημα ρύθμισης σε δόσεις των οφειλών της… Το γεγονός, ότι αυτό έγινε μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για την «σχέση» Δήμου Περιστερίου – ΠΑΕ Ατρόμητος, μόνο τυχαίο δεν κρίνεται…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου