Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Διακοπές στην πόλη του Ιλίου για χίλια παιδιά
 
  Διακοπές στην πόλη για χίλια (1.000) παιδιά προσέφερε και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ιλίου μέσω
των θερινών προγραμμάτων απασχόλησης που υλοποιεί κάθε χρόνο, τα οποία αποτελούν μια σημαντική βοήθεια και ανακούφιση για τους γονείς.
 
Στα καλοκαιρινά προγράμματα «Παιδί και Θάλασσα», Καλοκαιρινό Camp και Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, παίζοντας ξέγνοιαστα, με ασφάλεια, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, αναπτύσσοντας, παράλληλα, τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ενώ στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και δράσης ο Δήμος Ιλίου λειτούργησε για τρίτη χρονιά, φέτος, το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών.
 
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό (γυμναστές, προπονητές, παιδαγωγούς) και τα παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους με πολύ παιχνίδι και διασκέδαση, τα οποία περιλαμβάνουν αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θεματικές ενότητες απασχόλησης και εκδρομές.  
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Κάθε τι που προσφέρουμε στα παιδιά και τις οικογένειές τους, μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια, γιατί τα χαρούμενα και ευτυχισμένα πρόσωπα των παιδιών είναι για εμάς η μεγαλύτερη επιβράβευση.»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου