Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.



Την Τετάρτη, 29/06, οι κομμουνιστές δήμαρχοι Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Καισαριανής, Βαγγέλης Σίμος, Μιχάλης Σελέκος και Ηλίας Σταμέλος προχώρησαν σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα και τον σύμβουλό του Στάθη Σταυριανίδη.
  • Η πρωτοβουλία τους είχε σκοπό οι Δήμαρχοι να εκθέσουν τις απόψεις τους για τις αλλαγές στις οποίες προχωράει η κυβέρνηση για τους παιδικούς σταθμούς, που πλήττουν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Το υπουργείο απάντησε στα συγκεκριμένα αιτήματα που έθεσαν οι Δήμαρχοι με γενικολογίες, που αφορούσαν μόνο διαδικαστικές και διαχειριστικές αλλαγές στην πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ η ουσία της Απόφασης δεν αλλάζει σε τίποτα!


  • Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Καταθέσαμε το υπόμνημα με την άποψή μας σχετικά με το πώς διαμορφώθηκε με τη νέα ΚΥΑ το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς. Τονίσαμε ότι θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα εξαιτίας και της μείωσης της χρηματοδότησης, αλλά και τις προβλέψεις που υπάρχουν για να μπορεί ο γονιός να επιλέγει δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Με βάση το νέο πρόγραμμα, προωθούνται οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί.
    Καταθέσαμε τις πάγιες απόψεις μας ότι πρέπει να υπάρχει γενναία κρατική χρηματοδότηση και να ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις όλων των μανάδων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να αποσύρουν την ΚΥΑ, καθότι κάνει πιο αντιδραστικά τα πράγματα για τη λαϊκή οικογένεια και για τα νέα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου