Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σύσκεψη της ΝΟΔΕ Β5 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη.

 

Επικριτικός απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν για μία
ακόμα φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας σε κομματικά στελέχη από τη Δυτική Αθήνα, ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά σημερινών κυβερνητικών στελεχών αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως άλλα έταξε και άλλα έδωσε στον ελληνικό λαό. Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως έναν πολύ μεγάλο ψεύτη. Από την άλλη, αναρωτήθηκε πως οι ελληνοκύπριοι βγήκαν τόσο σύντομα από το μνημόνιο τους σε αντίθεση με εμάς τους έλληνες, που βιώνουμε εδώ και οκτώ χρόνια την οικονομική κρίση «στο πετσί» μας. Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στη Λεωφόρο Συγγρού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και κατάρτισης του κυβερνητικού της προγράμματος, που βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.
«Να μην ξεφύγουμε από τον κανόνα της αλήθειας»
  • Κατά τον κ. Χατζηδάκη η ΝΔ έχει μια σειρά προτάσεων μεταξύ άλλων και για την υγεία, ενώ ο όρος ελληνική οικονομία για το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαίνει νέες θέσεις εργασίας. Ζήτησε από όλα τα παρευρισκόμενα μέλη να είναι ειλικρινή με τους συμπολίτες μας, να μην ξεφύγουν από τον κανόνα της αλήθειας και πως πρέπει να διδαχθούν πολλά από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, που τα πεπραγμένα του πήγαν τη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω. Θέλησε μάλιστα να τους ρωτήσει, αν τα ελληνικά νοικοκυριά ζούσαν καλύτερα το 2009 ή σήμερα. Κάποια στιγμή στη σκέψη του «ήρθαν» μεγάλοι έλληνες ευεργέτες, που με την οικονομική τους δύναμη ενίσχυσαν αδύναμα κοινωνικά στρώματα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Κάτι για το οποίο θεώρησε πως πρέπει να αναζητήσουμε τους «σύγχρονους» αντικαταστάτες τους. Έκρινε μάλιστα πως οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, θα πρέπει να δίνουν μερίδιο κερδών στους εργαζομένους τους!
«Τσίπρας και επενδύσεις είναι ασύμβατες έννοιες»
  • Συνεχίζοντας την αναφορά του στην οικονομική πολιτική των δύο τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως η ΝΔ δεν δανείστηκε περισσότερα χρήματα για λογαριασμό της χώρας μας, σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκρίνοντας μάλιστα το 2014 με το σήμερα τόνισε πως πριν από δύο χρόνια η ανάπτυξη ξεπερνούσε το 3% και η ανεργία ήταν μειωμένη κατά 5%. Σκοπός της ΝΔ όταν θα επανέλθει στην κυβέρνηση θα είναι, να εφαρμόσει πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα μας και επενδύσεις. Όμως –κατά τον αντιπρόεδρο κο Χατζηδάκη -Τσίπρας και επενδύσεις είναι ασύμβατες έννοιες. «Οι επενδύσεις θέλουν συγκεκριμένες πολιτικές εφαρμογές όπως γίνονται σε ολόκληρη την αναπτυγμένη Ευρώπη και όχι σε χώρες όπως τη Βενεζουέλα», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τρόπο να φύγει»
 
  • Αμέσως μετά έκρινε πως η Ν.Δ είναι ένα κόμμα της κοινής λογικής. Σε λίγες μέρες θα έχει επαφές με άλλα ευρωπαϊκά κόμματα που κινούνται στον ίδιο χώρο και θα ανταλλάξει απόψεις. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ν.Δ. θα είναι προσωποπαγές και θα αγγίζει την ελληνίδα νοικοκυρά, το φοιτητή, τον επαγγελματία. Θα είναι ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να εφαρμοστεί και δεν θα ξεφεύγει από τον κανόνα της αλήθειας. Ένα πρόγραμμα χωρίς ασυναρτησίες και αστήρικτες βάσεις, αξιόπιστο με κοινωνική διάσταση. Με μία κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας μας, κάτι που αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός μέσα από τα ποσοστά που της δίνει το τελευταίο διάστημα στις δημοσκοπήσεις. Κλείνοντας ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απομυθοποιήθηκε στον 1,5 χρόνο της διακυβέρνησης του. Ισοπέδωσε αρκετούς τομείς όπως την υγεία και την παιδεία. Οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει αφορμή για να φύγει.
Γιώργος Κώττης: «Η Ν.Δ έκανε έργα στη Δυτική Αθήνα»
  • Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Β5 Νομαρχιακής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώττης χαιρέτισε την κίνηση του κ. Χατζηδάκη λέγοντας πως με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία να παρέχουν μία ενημέρωση για το τι βιώνει ο απλός κόσμος. Ένας κόσμος από τη Δυτική Αθήνα με τον οποίο τα τοπικά στελέχη έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί του και είναι απογοητευμένος από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Για το λόγο αυτό υποσχέθηκε στον αντιπρόεδρο του κόμματος, πως θα γίνει μία προσπάθεια προσέγγισης μαζί τους, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της Ν.Δ. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο κ. Κώττης παρατήρησε πως δεν είναι δυνατόν δύο Δήμοι της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω, να έχουν εκλέξει αριστερούς δημάρχους, τη στιγμή που η Ν.Δ επί κυβερνήσεων της έκανε σημαντικά έργα σε αυτές τις περιοχές όπως τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. Οι τοπικές οργανώσεις θα πρέπει όλα αυτά να τα υπενθυμίζουν στους συνδημότες τους.
Με κοινωνικές αλλά και οικολογικές πρωτοβουλίες
  • Πρόσθεσε ακόμα, πως στο Περιστέρι επί υπουργίας του κ. Χατζηδάκη δόθηκαν προς χρήση τρεις σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, δίνοντας άλλη πνοή στη μεγαλύτερη πόλη των Δυτικών Προαστίων. Ο κ. Κώττης δήλωσε πως η Β5 θα συνεχίσει να προσφέρει κοινωνικό αλλά και οικολογικό έργο. Δρομολογεί να πραγματοποιήσει δεντροφυτεύσεις στο Ποικίλο Όρος και το Όρος Αιγάλεω, ενώ παράλληλα θα αναλάβει εθελοντική πυροπροστασία κατά τους θερινούς μήνες που διανύουμε. Την Τοπική Οργάνωση της Αγίας Βαρβάρας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Μανώλης Ζερβάκης και ο υπεύθυνος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης Γιάννης Πουλάκης. Να αναφέρουμε πως τη Β5 Νομαρχιακή Επιτροπή πλαισιώνουν επτά πόλεις της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα: Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Χαϊδάρι, Περιστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου