Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ


 Ο σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου διοργάνωσε επιτυχώς και φέτος διασχολικό τουρνουά, στο
οποίο έλαβαν μέρος αρχάριοι μαθητές σχολείων της δημοτικής εκπαίδευσης Περιστερίου. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου στο εντευκτήριο του σκακιστικού ομίλου Περιστερίου (Σ.Ο.Π).
Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία των προπονητών του Σ.Ο.Περιστερίου, της κας. Χαρανά Αλεξάνδρας, του κου. Βαλέλλη Γεώργιου και του κου. Ταμβάκου Παναγιώτη προκειμένου οι μικροί μαθητές να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό σκάκι, να συναγωνιστούν με παιδιά και άλλων σχολείων και να διαμορφώσουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αγώνες εκτός προπονητικού πλαισίου.
Συνολικά, συμμετείχαν 40 παιδιά, συγκεκριμένα απο το Παπαχαραλάμπειο Ιδιωτικό Εκπαιδευτηρίο, τα Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου 2ο, 9ο 8ο, 11ο καθώς και μαθητές από σχολεία του δήμου Ιλίου.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομίλους
Ο 1ος όμιλος περιλάμβανε τα παιδιά από νήπια μέχρι και την 2α δημοτικού
Ο 2ος όμιλος περιλάμβανε τα παιδιά από 3η μέχρι και την 6η δημοτικού
Το σύστημα αγώνων ήταν 5 γύρων με 10 λεπτά ανά μαθητή για την ολοκλήρωση της παρτίδας ενώ είχε προβλεφθεί και ιδιαίτερο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Οι μικροί μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη χαρά και αγωνιστικό σθένος καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Προσπάθησαν για τη νίκη σε κάθε παρτίδα μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Στους τρεις πρώτους νικητές του Α’ ομίλου απονεμήθηκαν μετάλλια.
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
2) ΛΑΥΚΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3) ΜΗΤΣΕΑΣ ΝΙΚΟΣ

όπως και στους τρεις του Β’ ομίλου
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
2) ΡΟΔΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3) ΧΟΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στους τέσσερεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία υποτροφίες (δίμηνη παρακολούθηση μαθημάτων στο σύλλογο): 8 υποτροφίες συνολικά.
  • Στους δέκα πρώτους νικητές ανά κατηγορία σκακιστικά βιβλία: 20 βιβλία συνολικά.
Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.
Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου, κου. Λαπατά Ιάκωβου, των προπονητών και διαιτητών του συλλόγου Χαρανά Αλεξάνδρα, Βαλέλλη Γεώργιο και Ταμβάκου Παναγιώτη.
Την απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων ανέλαβαν οι προπονητές, ο πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Περιστερίου καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων-κηδεμόνων του 9ου δημοτικού κος Λίβης Περικλής και της κας Τριάντου μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού.
Ιδιαιτέρως, ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά καθώς και τους γονείς αυτών που τα στηρίζουν στην προσπάθειά τους.
Το πρόγραμμα Σκάκι στα Σχολεία είναι βασικός στόχος και επιδίωξη του συλλόγου μας με το οποίο μεγάλος αριθμός παιδιών έρχεται σε επαφή με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα. Οι προπονήσεις στα σχολικά συγκροτήματα γίνονται με τη στήριξη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αποτελούν εισαγωγή στο αγωνιστικό σκάκι.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πίνακες αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του συλλόγου
http://www.soperisteriou.gr/diasxoliko-protathlima-periste…/


                                                                                                      Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου