Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος


Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη της ομάδας
Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πεύκης, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος.
  • Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 14-6-2016 στην Πεύκη, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη της ομάδας. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Ειδικότερα οι δράστες, λίγο πριν τη σύλληψή τους, επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν πολίτη, όταν μέλος της σπείρας του τηλεφώνησε και προσποιούμενο τον Αστυνομικό, τον ενημέρωσε ότι η κόρη του ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια, του πρότεινε να πληρώσει το χρηματικό ποσό των -40.000- ώστε να τακτοποιηθεί η υπόθεση και να αθωωθεί η κόρη του, ποσό το οποίο θα παρέδιδε σε άνδρα που ανέμενε έξω από την οικία του.
  • Το θύμα, αντιλήφθηκε την επικείμενη σε βάρος του απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία, όπου αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και εντόπισαν τους δράστες έξω από την οικία του θύματος και τους συνέλαβαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο μήνα οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος πολιτών. Με την ως άνω μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του το παιδί τους και ακολούθως, μετερχόμενοι διάφορα τεχνάσματα για να ασκήσουν ψυχολογική πίεση ζητούσαν χρηματικά ποσά για να παρακάμψουν νόμιμες διαδικασίες και να μην τιμωρηθεί το παιδί τους.
  • Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων.
Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια εξαπάτησης, έπαιζε μέλος της ομάδας, το οποίο εμφανιζόταν ως το παιδί του θύματος, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και ζητούσε τη βοήθειά του.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) περιπτώσεις στην Πεύκη και την Λυκόβρυση.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου