Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/6, 8.30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ («ΨΑΡΑΔΙΚΑ») ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ & Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου,   
Φαίνεται ότι από την αρχή της δημαρχιακής θητείας του κ. Παχατουρίδη, υπήρχε σχέδιο για την πόλη
και το πώς αυτή αναπτύσσεται, το οποίο δεν ήταν πλήρως φανερό, αλλά εξακολουθεί να είναι το ίδιο. Η “μπουρναζοποίηση” όλου του Περιστερίου.
  •  Ο    δήμος μας είχε τη ρετσινιά της εργατούπολης, της φτωχογειτονιάς και αυτό δεν άρμοζε με το νέο πνεύμα της «ανάπτυξης», του νεοπλουτισμού, του λάιφστάιλ.
 Για αυτό και γκρεμίστηκε το παλιό Δημαρχείο, άνθισε το Μπουρνάζι,το οποίο έκανε γνωστό το Περιστέρι σε όλο το λεκανοπέδιο. Δόθηκαν λεφτά στο Άλσος, έπεσε το Μπουρνάζι, άνθισε η Αιμιλίου Βεάκη, μπαίνουν τα θεμέλια για την «άνθιση» και της Σοφοκλή Βενιζέλου. Άλλαξε η 1η Παιδική Χαρά -άλλος χώρος μνήμης των Περιστεριωτών.
  • Το Περιστέρι αλλάζει…μας το υποσχέθηκαν, το κάνουν. Γκρεμίζεται το «ένοχο» φτωχικό, αγωνιστικό, παρελθόν, χάριν της νέας εικόνας. Και φτιάχνεται η νέα ταυτότητα που περιέχει τρία απαραίτητα  συστατικά: φρεντοτσίνο, σουβλάκια και δυνατή μπιτάτη μουσική. Αυτό στις μέρες της κρίσης μοιάζει μάλιστα “μονόδρομος” και τακτική στην οποία καταφεύγουν πολλοί επιχειρηματίες. 
Μόνο που ο  δήμος δεν θα έπρεπε να είναι ο επιχειρηματίας της διπλανής γωνίας για να προωθεί στον τέταρτο μεγαλύτερο δήμο της πόλης μόνο αυτό. Ακριβοπληρωμένοι καφέδες και ένα κλίμα τεχνητής ευμάρειας ή καλύτερα «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε , κι ό,τι αρπάξουμε». Δεν θα επικαλεστούμε την παλιά εικόνα του Περιστερίου.
  •  Αυτή που για κάποιους μυρίζει μιζέρια. Αλλά δε θα επικροτήσουμε τη σημερινή που βγάζει σαπίλα. Σαπίλα που έρχεται από τα λύματα της χαβούζας δίπλα στο Άλσος, από τους ανθρώπους της νύχτας που αλωνίζουν σε μια ακόμα γειτονιά του κέντρου της πόλης κι ετοιμάζονται να βάλουν πόδι και σε άλλες, από τις σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης δημόσιων χώρων σε ημετέρους. 
Θα επικαλεστούμε τις ανάγκες που έχουν οι δημότες μας σε χώρους υγείας, σε χώρους άθλησης, σε χώρους συνεύρεσης χωρίς τη μεσολάβηση εμπορικών συναλλαγών, σε χώρους πολιτιστικής έκφρασης.
  • Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άποψη που έχουμε για το μέλλον της πρώηνΔημοτικής Αγοράς που σκόπιμα σαπίζει εδώ και χρόνια.Είναι γνωστή η τακτική της υποβάθμισης και απαξίωσης ενός χώρου, ώστε οποιαδήποτε πρόταση για αξιοποίησή του αργότερα να φαντάζει μονόδρομος και σε κάθε περίπτωση καλύτερο από αυτό που υπάρχει. 
Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς που προορίζεται να δοθεί σε ιδιώτη για τραπεζοκαθίσματα θεωρούμε ότι θα έπρεπε να γίνει πολιτιστικό στέκι νεολαίας που δεν υπάρχει ούτε ένα στο Περιστέρι, κι ας έχανε ο δήμος 1.600 ευρώ τον μήνα ενοίκιο.
  • Σαν Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλουμε αυτή την πάγια πρακτική, η οποία θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους.Απαιτούμε χώρους για κοινωνικό εξοπλισμό: παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες, χώρους άθλησης, παιδικούς σταθμούς. Απαιτούμε προστασία των δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων. 
Να μην παραδοθεί ένας ακόμα δημοτικός χώρος φιλέτο για μια ακόμα καφετέρια, μια πρόταση που εκτός των άλλων είναι δυσανάλογη με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της πόλης μας!
  •  Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου